„Dažniausiai kurdami įvairius daiktus, naudodami dekupažo techniką žmonės perka specialias priemones, servetėles, paveikslėlius. Tai tikrai nebūtina – viską galima rasti namuose, makulatūroje ir puikiai panaudoti.

Savo buitį galima kurti iš nieko nekainuojančių daiktų“, – su „Savaitraščiu Kaunui“ rankdarbių paslaptimis dalijosi G. Bučas.

„Daiktus iš netikėtų medžiagų kuriu kasdien. Dažnai žmones kviečiame į dirbtuves, mokome technikų ir būdų, kaip panaudoti daiktus. Čia skardinės virsta vazomis, pieštukinėmis, net šviestuvais.

Plastikiniai buteliai virsta augalų daigyklomis, daiktų dėkliukais. Iš elektros lempučių galima pagaminti gražių vazelių. Kėdę galima paversti lentyna, dekupažuoti, perdažyti, atnaujinti. Saldainių popieriukai taip pat gali būti naudojami dekupažui. Rakandai gali virsti puikiomis interjero detalėmis. Vis dažniau skatiname pirkti sveriamus saldainius.

Tiesa, saldainių dėžutė, pasitelkus fantaziją ir keletą priemonių, gali virsti puikiu rėmeliu nuotraukoms. Beje, viduje galite nupiešti paveikslą. Žinoma, visų daiktų menu nepaversti, bet iš buities daiktų galima labai daug ką pasidaryti.“

JUMS: „Savaitraščio Kaunui“ staliukas

Reikės:

• Senų „Savaitraščio Kaunui“ laikraščių, žurnalų, makulatūros;

• Kartoninių tūtų (jas dažnai dovanoja prekybos centrai, reklamos agentūros ir sandėliai. Galima naudoti daug smulkių tūtų nuo maistinės plėvelės). Jas gali tekti papildomai supjaustyti;

• Medinės ritės pagrindo (ant jų dažnai vyniojami laidai);

• PVA klijų;

• Vandens;

• Vandens pagrindo, baldinio lako;

• Didelio indo, mentelės maišyti.

Kaip pasigaminti:

1. Klijus šiek tiek praskieskite vandeniu.

2. Staliukui naudojama dekupažo technika. Laikraščius maišykite su klijų ir vandens mišiniu.

3. Jei norite, kad laikraštis ar žurnalas išsaugotų puslapio struktūrą, klijų ir vandens mišinyje po puslapį mirkykite atsargiai, nemaišykite.

4. Suplėšius laikraštį, žurnalą ir gerai išmaišius masę, ji taps spalvota. Tai sukurs originalų, margą staliuką. Galite iškirpti patikusius straipsnius, nuotraukas ir paveikslėlius.

5. Lapus arba masę dėkite ant ritės pagrindo ir tūtų. Sluoksniuokite. Leiskite jiems išdžiūti.

6. Prie pagrindo klijuokite tūtas – jos taps stalo kojomis. Jų skaičių galite pasirinkti patys – kelios tūtos gali būti klijuojamos tik pagrindo viduryje arba išmėtytos po visą pagrindą.

7. Kai klijai išdžius, nulakuokite staliuką. Jam reikia kelių sluoksnių lako.