Taupymo ekspertė Andrea Woroch atskleidė, kokie tai produktai.

1. Supjaustyta mėsa

„Mėsos antkainis siekia iki 60 proc., o pjaustytos mėsos – dar didesnis. Kadangi šviežią mėsą būtina parduoti per vos penkias dienas, daugumoje parduotuvių minimalus mėsai taikomas antkainis yra 30 proc., o kartais ir didesnis, kad prekybininkai galėtų padengti nuostolius“, – sakė A. Woroch.

2. Populiaraus prekės ženklo prieskoniai

„Populiarių prekės ženklų prieskoniams gali būti taikomas iki 97 proc. antkainis. Gudrūs pirkėjai prieskonius perka prieskonių parduotuvėse, kur sveriamų prieskonių galima nusipirkti gerokai pigiau“, – paaiškino ekspertė.

3. Kepiniai

„Įvairūs kepiniai parduotuvėje tikrai yra labai patogu. Tačiau jiems gali būti taikomas iki 100 proc. antkainis. Pavyzdžiui, brangų parduotuvėje pirktą pyragą namie pačiam pasigaminti nuo pradžių ar panaudojus toje pačioje parduotuvėje nusipirktą mišinį bus gerokai pigiau“, – sakė A. Woroch.

4. Populiarių prekės ženklų dribsniai

„Sausiems pusryčiams yra taikomi dideli antkainiai, nes reikia susigrąžinti jų reklamai išleistus pinigus. Paprastai gamybos sąnaudos ir mažmeninė dribsnių kaina sudaro iki atinkamai 36 ir 20 proc. produkto kainos. O visa kita yra antkainis, – aiškino specialistė. – Pavyzdžiui, „Kellogg's Corn Flakes“ dribsnių antkainis yra vidutiniškai didžiausias – 43,5 proc. Rinkdamiesi dribsnius paimkite paprasčiausius ir sulyginkite jų sudėtį su brangiais ir pamatysite, kad nėra jokio skirtumo.“

5. Elementai

„Elementams prekybos centruose taikomas net 60 proc. antkainis. Juos daug labiau apsimoka pirkti internetu ar didmeninės prekybos vietose perkant didesnį kiekį. Juk galiojimo termino jiems nėra“, – paaiškino A. Woroch.

6. Įvairūs jau supjaustyti produktai

„Viskam, kas jau yra supjaustyta, pavyzdžiui, vaisiai ar daržovės, yra taikomas vidutiniškai 35 proc. antkainis, lyginant su nepjaustytu produktu. Pirkėjai moka už patogumą, tačiau juk pačiam susipjaustyti vaisius ar daržoves užtrunka vos kelias minutes, – pabrėžia A. Woroch. – Kalbant apie vaisius ir daržoves, juos reikėtų pirkti ūkininkų turgeliuose ir geriausia pirkti sezoninius produktus, nes jie bus pigiausi.“

7. Buitinė chemija

„Nors maisto prekių parduotuvių buitinei chemijai būna taikomos įvairios nuolaidos, tokias prekes daug pigiau galima nusipirkti internetu (ir perkant didelį kiekį atvežimas bus nemokamas ir nereikės kraupti prekių į automobilį ir iš jo) ar buitinės chemijos parduotuvėse“, – sakė taupymo ekspertė.

8. Asmeninės higienos priemonės

„Tokias prekes maisto prekių parduotuvių galima pirkti nebent jeigu joms taikomos didelės nuolaidos. Geriausių pasiūlymų reikėtų ieškoti vaistinėse, dideliuose prekybos centruose ar „viskas po eurą“ tipo parduotuvėse“, – patarė A. Woroch.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)