Tuo metu ne tik baldus gaminančios bendrovės savininkai, bet ir darbuotojai patyrė, kas yra sunkmetis.

Stengiantis išsaugoti verslą, atleista kelios dešimtys žmonių, likusiems 75 sumažinta alga, imta dirbti 4, o ne 5 dienas per savaitę.

Traukti Tauragėje veikiančią bendrovę iš bėdos ir padėti įveikti krizę apsiėmė SEB banko verslumą skatinančio TV projekto „Lietuva gali” konsultantai: tuo metu bendrovės „Omnitel” vadovas, o dabar Baltijos korporatyvinio valdymo instituto valdybos pirmininkas Antanas Zabulis, ir SEB banko finansų ekspertai.

Prabėgus šešeriems metams, A.Zabulis kartu su SEB banko prezidento pavaduotoju Virginijumi Doveika grįžta į „Alantą” įvertinti, kokius sprendimus šeimos verslą puoselėjantis Juozas Kniukšta priėmė, kokius gautus patarimus įgyvendino ir kaip jam sekasi dabar.

Anuomet TV projekto „Lietuva gali“ konsultantai patarė pagal individualius užsakymus virtuvės baldus gaminančiam „Alantui“ Lietuvos rinkai laikinai pradėti gaminti pigesnius gaminius, o didžiausią dėmesį skirti naujų rinkų užsienyje paieškai.

Pasiūlyta uždaryti nepelningas ar mažai pelningas, neefektyviai veikiančias prekybos vietas. Didinti įmonės žinomumą, kurti patrauklų jos įvaizdį, ieškoti Lietuvos baldininkų su kuriais būtų galima kooperuotis einant į užsienio rinkas, įdarbinti patyrusį aukšto lygio rinkodaros specialistą, atsakingą ieškoti klientų už šalies ribų, - tokius namų darbus bendrovės savininkui skyrė verslo ekspertai.

Prabėgus šešeriems metams, „Alantas” atsigavo ir sustiprėjo, bet iššūkių nesumažėjo.

Greičiau priešingai. Po krizės vėl galvą aukštyn kelianti įmonė atidarė standartinių baldų cechą, kuriame gamina mokyklinius baldus ir spintas.

Išplėtusi asortimentą, įmonė susirado naujų partnerių, per juos ėmė gaminti baldų elementus tokiems prekybos milžinams kaip IKEA.

Tačiau dabar naujas įmonės vadovo galvos skausmas - kaip suvaldyti ir sustyguoti išsikerojusią gamybą, kaip veikti efektyviau ir pelningiau. Ką šį kartą patars verslo konsultantai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)