Kol dar lepina geri orai, žmonės skuba kasti bulves. Gyventojai tvirtina, kad šiemet bulvių derlius nelepina, tačiau sau ir giminėms jų tikrai užteks.

„Gerai, kad turime savo, nes šiuo metu bulvių kaina nemenka, daržoves pirkti tuoj gali tapti prabanga“, - įsitikinę į kaimą kasti bulvių atvykę alytiškiai.

„Kiek čia tų mūsų bulvių tėra. Valanda – ir darbo kaip nebūta. Nei daug talkininkų, nei traktoriaus nereikia“, - sakė kelias vagas bulvių Miroslavo kaime (Alytaus r.) nusikasęs alytiškis Antanas.

Kur kas ilgiau bulviakasio darbuose užtruko Žagarių kaimo gyventojai. Bulviakasyje dalyvavo 12 žmonių, bulves nukasę per 3 valandas. Bulvių lauko savininkė Irena savo padėjėjus po darbo vaišino bulvinėmis bandomis.

„Į bulviakasį visada suvažiuoja talkininkų. Mūsų šeimoje bulviakasis savotiška tradicija. Atvažiuoja giminės, renkame nukastas bulves, bendraujame, nejaučiame jokio nuovargio. O po to visuomet laukia bulvinės bandos“, - pasakojo Irena.

Pasak moters, bulvių derlius šiemet prastesnis nei pernai. Bulvių ir mažiau, ir kokybė prastesnė. „Praėjusiais metais buvo daugiau didesnių, šiemet – mažesnės. Gal sausra pakenkė. Tačiau cepelinams bulvių tikrai užteks“, - juokėsi Alytaus rajono gyventoja.

Ji su vyru kiekvienais metais sodina tek bulves, tiek kitas daržoves. Moteris teigė pastebėjusi, kad bulvių kaina šįmet didesnė nei pernai. Pabrangusios visos daržovės.

Kad bulvių kaina šiais metais šoktelėjusi į viršų, patvirtino ir turguje prekiaujantis Romas. Vyras kilogramą bulvių parduoda už 30 ir daugiau euro centų. Perkantiems maišais parduoda šiek tiek pigiau.

Pernai tokiu pat laiku kilogramas bulvių kainavo 20-23 euro centų.

Jotvingių gatvėje esančioje turgavietėje penktadienį kilogramą bulvių buvo galima įsigyti už 30 euro centų.