Tiesa, Laisvės alėjoje šurmuliuojančioje mugėje galima rasti ne tik derliaus gėrybių, bet ir įvairiausių kitų prekių – pradedant vaikų žaislais ir baigiant plaukų džiovintuvais.

Derliaus mugė prasideda Vilniaus gatvėje ir Laisvės alėja tęsiasi iki A. Mickevičiaus gatvės.

Šventėje įsikūrė ūkininkai, smulkūs verslininkai, amatininkai, tautodailininkai, aludariai, kalviai, liaudies meistrai, dzūkų, suvalkiečių, žemaičių, aukštaičių, kaimo turizmo, tautodailininkų, tautos paveldo kiemeliai.

„Visi galėsime pabendrauti, parodyti ką mokame Lietuvoje užauginti ir pagaminti ir tuo nustebinti šventės dalyvius ir svečius. Šventės dalyvius linksmins liaudiškos muzikos kapelos, šokių kolektyvai, svečiai bus vaišinami nacionaliniais .lietuviškais patiekalais“, - sako šventės organizatoriai.

Scenoje prie Muzikinio teatro šeštadienį ir sekmadienį vyks įvairių ansamblių pasirodymai, armėnų bei rusų kolektyvų programos, žaidimai su klumpėmis, policijos edukacinė programa.

Sekmadienį Laisvės alėjoje ties Mairionio gatve vyks Geresnės visuomenės projektas „Draugų uogienė – dalinkis“, skatinantis atsakingą vartojimą ir savanorystę bei daugiavaikių šeimų aktyvumą kviečia sodų derliaus pertekliumi pasidalinti su daugiavaikių šeimų vaikais, mainais už tai daugiavaikės šeimos verda ir nemokamai vaišina uogiene miestiečius ir miesto svečius.

Daugiavaikių šeimų išvirtos uogienės taip pat bus galima įsigyti ir tokiu būdu prisidėti prie šeimos biudžeto papildymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)