„Kauno energijos“ Marketingo ir komunikacijos skyriaus vadovas Šarūnas Bulota „15min“ patvirtino, kad iš tiesų įtariama, jog apgaulės būdu buvo pervestos lėšos iš įmonės sąskaitos į trečiųjų asmenų sąskaitas. Jis nei paneigė, nei patvirtino, kad tai – 300 tūkst. eurų suma.

„Šiuo metu teisėsaugos institucijos vykdo tyrimą, todėl, siekdami nepakenkti tyrimui, plačiau komentuoti situacijos negalime“, – daugiau detalių atskleisti teigė negalįs Š. Bulota.

Reaguodama į žiniasklaidoje paskelbtą informaciją apie įtariamą lėšų pasisavinimą iš įmonės, „Kauno energija“ per biržą išplatino pranešimą, kad 2023 m. pabaigoje apgaulės būdu buvo pervestos lėšos iš įmonės sąskaitos į trečiųjų asmenų sąskaitas.

„Dėka operatyvių įmonės, finansinių institucijų ir teisėsaugos veiksmų didelė dalis lėšų jau yra grąžintos į įmonės sąskaitą. Reikšmingos įtakos įmonės veiklai šis įvykis neturi. Šiuo metu teisėsaugos institucijos vykdo ikiteisminį tyrimą“, – nurodė bendrovė.

Kaip antradienį pranešė Kauno apygardos prokuratūra, praėjusių metų lapkričio pabaigoje buvo gautas bendrovės pareiškimas, jog „Kauno energijos“ darbuotoja patikėjo finansų konsultantais apsimetusiais asmenimis, kurie įtikino ją investuoti.

Iš įmonės banko sąskaitos buvo įvykdytos šešios finansinės operacijos į fizinių Lietuvos ir užsienio piliečių banko sąskaitas. Apgaulės būdu iš „Kauno energijos“ buvo išviliota daugiau kaip 312 tūkst. eurų suma.

Tyrimo duomenimis, keturi pervedimai į Lietuvoje esančias sąskaitas buvo sulaikyti tą pačią dieną. Iš viso „Kauno energijai“ buvo grąžinta beveik 133 tūkst. eurų suma.

Kiti du pervedimai atlikti į Nyderlandų Karalystėje ir Lenkijoje atidarytas banko sąskaitas. Pervesta didesnė pinigų suma iš pastarosios sąskaitos buvo išskaidyta ir pervesta į kelias sąskaitas Lenkijoje ir Vokietijoje.

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo ir neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo, parengtas Europos tyrimo orderius į Lenkiją, Vokietiją ir Nyderlandų Karalystę, antradienį pranešė prokuratūra.

Lietuvos pareigūnai, bendradarbiaudami su užsienio teisėsaugos institucijomis, atlieka tolimesnius procesinius tyrimo veiksmus ir siekia nustatyti įvykdyto nusikaltimo organizatorius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)