„Naktį iš kovo 1 į 2 dieną Padustėlyje, šalia Dusetų, Zarasų rajone, nuvirto vėjo jėgainė. Šalia gyvenantis žmogus pasakojo, kad garsas buvo labai didelis. Sakė, kad iš vakaro buvo didelė vibracija“, – laiške Delfi rašė Mindaugas.

Jis pasidalijo ir nuotraukomis, kuriose matyti apgadinta vėjo jėgainės konstrukcija.

Sulūžusios jėgainės vaizdais feisbuke dalijosi ir Dusetų gyventoja Vilija. Ji rašė, kad „nakties tylumoje nugriaudėjo lyg skardinė perkūnija“.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Aurelijus Banys Delfi trečiadienį vakare patvirtino, kad vėjo jėgainė nuvirto savaitgalio naktį. Nukentėjusių, anot jo, nebuvo, nes artimiausias gyvenamasis namas nuo objekto yra nutolęs vienu kilometru.

Įmonė, kuriai priklauso jėgainė, pasak pašnekovo, informacijos neskuba teikti.

„Tai yra privatus verslas ir tos informacijos nelabai kas teikia. Bet faktas, kad yra nugriuvę vėjo jėgainės sparnai, vadinamoji „galva“, stovas yra likęs. Manau, kad bus atliekama ekspertizė, kodėl tai įvyko, nes tie statiniai yra pakankamai brangūs, yra įmonių, kurios prižiūri jų eksploataciją“, – sakė A. Banys.

Jis taip pat minėjo, kad po įvykio gyventojai nurodė girdėję „didžiulį garsą“.

„Nelabai kas suprato, kas įvyko“, – sakė A. Banys.

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) Delfi nurodė, kad vėjo jėgainė užbaigus statybą ir atliekant techninį vertinimą priklausė įmonei „Vejerga“.

„Informacijos apie tai, ar įvyko incidentas, ar atliekami techniniai darbai, neturime, tad rekomenduojame tikslintis su jėgainės savininku“, – nurodė VERT.

Visgi su įmone Delfi nuo pirmadienio susisiekti nepavyko nei telefonu, nei elektroniniu paštu. Įmonės atstovai neatrašė ir į žinutes. Įvykio negalėjo pakomentuoti ir Lietuvos vėjo elektrinių asociacija.

Panašus įvykis praėjusių metų spalį nutiko Tauragės rajone, kai nulūžo vėjo jėgainės stiebas ir kilo gaisras. 15min rašė, kad jėgainė priklausė Alytuje registruotai įmonei „Energogrupė“.

Dar prieš dvejus metus – 2022 metų kovą – Anykščių rajone, šalia Staškūniškio kaimo, nuvirto viena iš vėjo jėgainių parko turbinų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)