Šildymas nuo rytojaus įjungiamas ne tik mokyklose, darželiuose ir sveikatos priežiūros įstaigose, bet ir gyvenamuosiuose namuose, jei tam neprieštaraus dauguma to namo gyventojų, o administraciniuose pastatuose - pagal poreikį.

Savivaldybė primena, kad šildytis nebenorį daugiabučių gyventojai, surinkę 50 proc. ir vieną papildomą balsą, šildymo savo namuose gali nejungti: apie savo sprendimą gyventojai turi pranešti šilumos tiekėjui, o šis ne vėliau kaip per 2 darbo dienas sprendimą įgyvendina.

Saugiu pastatų šildymo sistemų įjungimu rūpinasi daugiabučių namų valdytojai (administratoriai), šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojai ar pastatų savininkai.

Sinoptikų prognozėmis, kitą savaitę vidutinė lauko oro temperatūra keletą parų iš eilės bus žemesnė nei 10 laipsnių šilumos.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas BNS sakė, kad šildymą miestas įjungs iki maždaug balandžio 21-24 dienos - panašiu laiku ir anksčiau būdavo baigiama tiekti šiluma.

„Vilniaus energijos“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas BNS sakė, jog vėl įjungti šildymą nebus sudėtinga.

„Šildymas yra paleistas visada. Jeigu būtų poreikis gauti šilumą, ji bus pateikta iškart. Kai namai pradės reikalauti šilumos, ji bus patiekta tą pačią sekundę“, - kalbėjo N. Mikalajūnas.

Vilniuje šildymo sezonas baigtas balandžio 7 dieną. Savivaldybės duomenimis, jis buvo trumpiausias per pastaruosius trejus metus. Šildymo sezoną rekomenduojama baigti, kai tris paras laikosi daugiau kaip 10 laipsnių temperatūra.

ELTA primena, kad šildymo sezoną šiais metais Vilnius baigė prieš savaitę, balandžio 7-ąją. Praėjusį sezoną šiluma išjungta tik balandžio pabaigoje - 24-ą dieną.

Apie galimą šildymo sezono atnaujinimą užsiminė ir Kaunas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (648)