Visi kaltinimai dėl milžiniškų sąskaitų už šildymą praėjusią savaitę krito ant bendrovės „Vilniaus energija“ vadovų galvų. Tačiau šiai sutartį su sostinės savivaldybe turinčiai ir prancūzų milžino „Dalkia“ valdomai bendrovei užgriuvę kaltinimai kol kas – nė motais.

„Vilniaus energija“ čia niekuo dėta. Kaip žinoma, mes neturime teisės kištis į šilumos punktų priežiūros reikalus, tiekiame šilumą iki namo, o visa kita jau ne mūsų reikalas”, – tvirtino “Vilniaus energijos" atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas.

Anot jo, žvilgsnius derėtų pirmiausia kreipti į gyvenamųjų namų bendrijas, kurios dabar pačios tvarko šilumos punktus. Esą gali būti, kad suvartojimas padidėjo ir dėl neišmanaus punktų administravimo.

„Negaliu pasakyti, kokio dydžio sąskaitos bus atšalus. Nuo mūsų kaina visiškai nepriklauso. O savo darbą tiekti šilumą mes atliekame“, – pridūrė N.Mikalajūnas.

„Vilniaus energijos“ išrašytos sąskaitos buvo net iki 50 proc. didesnės nei pernai. Dažnas vidutinio dydžio buto savininkas apstulbo išvydęs kelių šimtų litų dydžio mokesčius.

Vidutinė oro temperatūra Vilniuje lapkritį buvo 0,8 laipsnio mažesnė nei pernai, bet vis tiek laikėsi gana aukšta – 2,9 laipsnio. Šalti savo namuose nė nepradėję vilniečiai turėjo sumokėti 400, 500 ar net 600 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją