Šilumos tiekimo bendrovei „Vilniaus energija” teisme pavyko panaikinti įsipareigojimą nutraukti šilumos punkto priežiūros konkursą. Konkurse geriausiai buvo įvertinta 13,526 mln. Lt pasiūlymą pateikusi nekilnojamojo turto priežiūros bendrovė „City Service”.

Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį panaikino Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) išvadą, kuria buvo pripažinta, jog „Vilniaus energija” pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą. Taip informavo teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

„Teisėjų kolegija nusprendė, kad tik vienas pirkimo sąlygų punktas neatitinka Viešųjų pirkimų įstatymo 24 straipsnio 7 dalies reikalavimo (dėl pirkimo dokumentų reikalavimų), ir daro išvadą, kad VPT sprendimas įpareigoti „Vilniaus energija” nutraukti pirkimo procedūras yra per griežtas”, - aiškino teismo atstovė.

Teismas nutarė, kad VPT tik galėjo įpareigoti įmonę patikslinti pirkimo dokumentus, o ne apskritai nutraukti konkursą. Sprendimas gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją