„Pastebimas vokiečių ir danų vėjo jėgainių gamintojų susidomėjimas perkelti detalių gamybą iš Kinijos į Baltijos šalis. Kylančios darbo jėgos kainos, didelės pristatymo, valiutų, kokybės, atsiskaitymų rizikos, atstumas priverčia ieškoti alternatyvių rinkų ir tai galėtų būti Lietuva“, – sako Nomeda Šimbelytė, „Amberplastic“ plėtros direktorė.

Anot Anilo S.Kane, Pasaulinės vėjo energetikos asociacijos prezidento, jėgainių kainos krenta, tačiau Kinijos gamintojai orientuojasi į kiekybę ir mažą kainą, bet ne į kokybę. Europiečių kokybė yra geriausia, bet kainos turėtų būti mažesnės.

Tuo tarpu kinų gaminiai kritikuojami dėl kokybės. Tą faktą pripažino ir Pirmojoje Pasaulinėje mažųjų vėjo jėgainių konferencijoje kalbėjęs prof. Shen Dechang iš Kinijos Vėjo energetikos įrangos asociacijos. Anot jo, Kinijos vėjo jėgainių gamintojai sulaukia labai daug nusiskundimų dėl kokybės iš JAV, Europos šalių vartotojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją