Tačiau mažiausias pajamas gaunantiems žmonėms bus mokamos kompensacijos - dėl to bus keičiama jų skaičiavimo tvarka.

„Nors dar de facto įstatymo projektas nėra į Seimą patekęs, bet bus parengtas įstatymo projektas dėl kompensavimo - mažinamas kompensavimo koeficentas nuo 20 iki 10 proc. Tai reiškia, kad nežiūrint į neapmokestinamųjų pajamų dydžio ir pensijų augimą, kas aiškiai sumažintų žmonių skaičių, kurie galėtų gauti kompensacijas kitais metais, gyventojų, kurie galės gauti kompensacijas dvigubai daugiau žmonių - nuo dabartinių 130 tūkst. iki 260 tūkst. - gaus tik tie, kuriem tos paramos reiks, jų bus žymiai daugiau“, - penktadienį žurnalistams Seime teigė „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Dabar šeimai ar asmeniui kompensuojama šildymo išlaidų dalis, kuri viršija 20 proc. grynųjų pajamų ir valstybės remiamų pajamų skirtumą.

Pasak R. Karbauskio, kompensacijas galės gauti ne tik tie, kas naudojasi centriniu šildymu, bet ir tie, kas šildosi elektra, dujomis, malkomis. Jo teigimu, žmonėms dėl paramos skyrimo nebereikės kreiptis su „aibe dokumentų“.

„Jeigu mums pasiseks suderinti visus klausimus, žmogui užtektų parašyti tik prašymą kompensacijai gauti, o visus kitus duomenis susiųstų „Sodra“, Mokesčių inspekcija, eilės tokiu būdu sumažėtų arba jų iš viso nebūtų“, - teigė R. Karbauskis.

Jis negalėjo pasakyti, ar gyventojai prašymus dėl kompensacijos galės teikti elektroniniu paštu.

„Valstiečių“ lyderis taip pat pranešė, kad lėšų kompensacijoms turės rasti pačios savivaldybės, nes 2016 metais jos yra sutaupiusios 136 mln. eurų. 2017 metų biudžete jų nėra numatyta.

Pasak jo, jeigu savivaldybėms pritrūks lėšų, jų bus ieškoma valstybės biudžete.

„Papildoma (finansinė - BNS) našta savivaldybių neužguls“, - teigė R.K arbauskis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (581)