"Mes nesame patenkinti kaip vykdomi darbai. Su "Nukem", kaip žinia, vyksta daug ginčų, daug diskusijų", - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Kubilius.

Anot jo, dar 2005 metais su "Nukem" pasirašytos sutarties sąlygos nėra "labai tinkamos", tačiau tikimasi pagrindinius projektus baigti, nepaisant netenkinančio atsilikimo ir visų problemų su darbų įgyvendinimu".

"Mes vis tiek tikimės, kad su Europos Komisija pagalba, mums pavyks du projektus, už kuriuos yra atsakinga "Nukem", realizuoti - kad ir vėluojant, bet realizuoti. O kiti darbai, aš tikiuosi, ardant Ignalinos atominę elektrinę, bus organizuojami kitokiais būdais. Čia neturime kito kelio kaip tik tęsti darbus, pradėtus su "Nukem", - sakė premjeras.

Anot jo, sutarties nutraukti neketinama.

"Ignalinos atominės elektrinės projektai yra Europos Sąjungos projektai, įgyvendinami remiantis Lietuvos stojimo į Europos Sąjungos sutartimi. Turime atsižvelgti ir į Europos Komisijos nuomonę", - sakė premjeras.

IAE uždarymo darbų rangovės Rusijos kapitalo bendrovės "Nukem Technologies" nuo 2010 metų nebeveikiančioje Ignalinos atominėje elektrinėje atlieka milijardinės vertės uždarymo projektus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)