I. Sečino nuomone, Rusijos naftos gavybos bendrovės gali dirbti esant įvairioms naftos kainomis, ir jos reaguos į rinkos paklausą, informuoja TASS remdamasis „Bloomberg“.

Antradienį Vienoje pasibaigė Rusijos, Saudo Arabijos, Venesuelos ir Meksikos energetikos ministrų derybos. Ministrai susitarė koordinuoti veiksmus naftos sferoje ir surengti kitą susitikimą po trijų mėnesių.

Antradienį vienas iš JAV rinkos informacijos agentūros „Platts“ direktorių Johnas Kingstonas pareiškė, kad tolesnio naftos kainų kritimo galimybė kelia daugumos Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) narių susirūpinimą.

Pirmadienį Rusijos finansų ministerija pranešė, kad smunkančios naftos kainos Rusijos ekonomika daro 2,5 karto didesnę žalą nei sankcijos. Dėl Vakarų taikomų sankcijų Rusija praranda apie 40 mlrd. JAV dolerių, o dėl mažėjančių naftos kainų – 90-100 mlrd. JAV dolerių, pareiškė Rusijos finansų ministras Antonas Siluanovas, kalbėdamas Tarptautiniame finansų ir ekonomikos forume.

Pasaulinės naftos kainos mažėja pastaruosius kelis mėnesius. Pagrindinė kainų kritimo priežastis yra ta, kad pasiūla viršija paklausą. Visų pirma naftos padaugėjo JAV rinkoje dėl vykstančios skalūnų revoliucijos. Kita vertus, daugiau „juodojo aukso“ ėmė gaminti OPEC šalys, į rinką sugrįžta Libija, Iranas ir Irakas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)