“Iš tiesų deklaruojama, kad ji yra statoma, jau matosi gelžbetonio konstrukcijos ir sakoma, kad išleista jau 300 mln. šiai dienai. Parlamentinės Baltijos konferencijos metu man susidarė įspūdis, kad tai yra parodomasis projektas. Tai yra politinė deklaracija, kad jie stato tokią elektrinę”, - spaudos konferencijoje trečiadienį Seime sakė P.Saudargas.

Jis, kaip Baltijos Asamblėjos - Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų bendradarbiavimo tarptautinės organizacijos - pirmininkas lankėsi Svetlogorske Kaliningrado srityje, kur dalyvavo Baltijos jūros šalių parlamentinės konferencijos Nuolatinio komiteto posėdyje, vienijančiame visas prie Baltijos jūros esančias valstybes.

“Man susidaro įspūdis, kad į visus klausimus bandoma atsakyti techniškai, tai yra pastatomi mokslininkai, kurie leidžiasi į detales, skaičius, savo skaičiavimus. Nėra politinių atsakymų už tam tikrus teiginius. Tai paliekama mokslinei beletristikai”, - kalbėjo P.Saudargas.

Pasak jo, Baltijos jūros šalių parlamentinėje konferencijoje dalyvavę Rusijos Dūmos deputatai Lietuvos atstovams klausimus pasiūlė suformuluoti raštu. Į juos atsakyti turėtų Rusijos valstybinė korporacijos "Rosatom", statančios Baltijos AE, atstovai.

P.Saudargas teigė, kad antradienį prašė leidimo kartu su Baltijos Asamblėjos dalyviais nuvykti į Baltijos AE statybų aikštelę, tačiau jam buvo atsakyta, kad leidimui gauti reikia mažiausiai trijų dienų.

Teigiama, kad Baltijos atominė elektrinė bus pradėta eksploatuoti 2017 metais, jos statybos darbai pradėti 2011 metais. Kaip teigiama "Rosatom" tinklapyje, Baltijos AE turėtų pagaminti 2400 MW, taip kompensuodama atominės energijos trūkumą regione po Ignalinos AE uždarymo 2009-ųjų pabaigoje.

Skelbta, kad į Baltijos AE statybą bus investuota maždaug 5 mlrd. eurų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)