š išvykstu į Jungtines Amerikos Valstijas kitą savaitę ir susitiksiu su skalūninių dujų asociacijos nariais. Manau, kad supaprastinta tvarka kompanijoms, kurios norės dalyvauti konkursuose, leis tikrai ateiti kai kurioms ir kitoms kompanijoms. Aš asmeniškai tokio pareiškimo nemačiau, bet kažką esu girdėjęs. Gyvename globalioje rinkoje, jeigu ne viena kompanija, tai kita kompanija ateis. Dėl to aš nedarau jokios tragedijos“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Pernai iš skalūnų dujų gavybos konkurso pasitraukusio, pardavusio 50 proc. naftos žvalgybos bendrovės „LL investicijų“ akcijas bei uždariusio savo biurą Lietuvoje „Chevron“ atstovas pirmadienį BNS pareiškė, kad koncernas nebesidomi galimybe žvalgyti skalūnų dujas Lietuvoje, nes šalis nebegali konkuruoti pasaulyje.

„Chevron“ pasitraukė, Lietuvos valdžiai pakeitus mokesčių, teisinę ir reguliavimo aplinką.

Pasak aplinkos ministro Kęstučio Trečioko, naujas konkursas žvalgyti skalūnų dujas ir naftą gali būti paskelbtas kitų metų pavasarį, kai Seimas priims Angliavandenilių mokesčio įstatymo pataisas, kurios numato primus trejus metus jų gavybą apmokestinti 1 proc. tarifu.

Skelbiant pirmąjį skalūnų žvalgybos ir gavybos konkursą spėta, kad Lietuvoje gali būti 100-200 mlrd. kubų skalūnų dujų. Tačiau pernai liepą tuometinis Geologijos tarnybos vadovas Juozas Mockevičius pareiškė, kad Lietuvoje šių dujų nėra.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)