Per paskaitą Kazanės federalinio universiteto studentams jis pasakė, kad 2008–2009 m. manė, jog teisinga naftos kaina turi būti 60–80 dolerių (apytikriai 150 – 200 Lt) už barelį. Tačiau dabartinė realybė, jo nuomone – nuo 95 iki 120 dolerių už barelį.

Jis paaiškino, kad pernai tarptautinių naftos ir dujų kompanijų kapitalo išlaidos gerokai išaugo. Jo nuomone, teisinga kaina leis tęsti darbą be ypatingų nuostolių.

Rugsėjo 29 d. „Brent“ nafta lapkričio mėnesio tiekimui kainavo 103,95 dolerio (apytikriai 266 Lt) už barelį, praneša „Finmarket“.

Primename, kad neseniai dabar jau buvęs Rusijos finansų ministerijos vadovas Aleksejus Kudrinas pranešė, kad Rusija išsaugos atsparumo atsargas vieneriems metams, jei naftos kaina nukris iki 60 dolerių (apytikriai 153 Lt) už barelį.

A. Kudrinas pažymėjo, kad toks scenarijus, žinoma sumažins Rusijos ekonominį augimą iki nulio arba šiek tiek žemiau nulio, tačiau, iš esmės, šalis per metus galėtų susitvarkyti su tokiomis žemomis kainomis.

„Po to mums teks arba kruopščiai pertvarkyti savo biudžetinę politiką, arba mažinti išlaidas, daugiau skolintis, – pažymėjo jis. – Tačiau, iš esmės, sakykim, metus ar dvejus mes galime tai užtikrinti ir įvykdyti visus įsipareigojimus, kuriuos turime“, – pabrėžė A. Kudrinas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją