„Pirmoje dienos pusėje girdėjau keletą gana skeptiškų, rezervuotų pasisakymų, abejojančių, ar bus šita jungtis. Galiu atsakingai pasakyti, būkite ramūs, jinai bus. Aš negaliu garantuoti, kad ji bus 2017 m. sausio 1 d., bet 2017 m., jeigu išvardintos prielaidos bus, mes tą tikrai padarysime. Ir ne tik iki sienos su Lenkija, bet ir toliau kartu su savo kolegomis“, - sakė „Lietuvos dujos“ Strateginio vystymo skyriaus viršininkas Saulius Bilys.

Jis priminė, jog reikalingos prielaidos dujų jungčiai yra Europos Sąjungos parama projektui, be to, būtina suderinti šalių teisines bazes.

„Rezultatas kol kas yra su Europos Sąjungos pagalba atlikta verslo galimybių analizė, šiuo metu vyksta priešprojektinė studija taip pat finansuojama Europos Komisijos (EK). Tai yra, pagal susitarimą su EK, kaip ir dalis paraiškos trūkstamam europiniam finansavimui šios jungties statybai“, - priminė jis.

Šiemet bendrovė planuoja pradėti atvirojo sezono procedūrą, po kurios bus priimtas galutinis investicinis sprendimas.

„2016-2017 m. yra ta reali data, kada šita jungtis gali atsirasti, įvertinant ir tam tikrus aspektus, t.y. europinio finansavimo, tiksliau, ne ar jis bus, o kaip greitai jis bus paskirtas, tiek reguliatoriui reikalingus sprendimus, tiek ir mūsų kaimynų iš šiauriau apsisprendimą dėl vienokio ar kitokio dalyvavimo šiame procese“, - sakė S.Bilys.

DELFI skelbė, jog „Lietuvos dujos“ yra paaiškinusios, kodėl per 10 m. nebaigta galimybių studija dėl jungties su Lenkija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)