Apklausos duomenimis, 28,5 proc. šalies gyventojų mano, kad galutinius sprendimus dėl AE statybos turėtų priimti politikai, ir daugiau referendumų šiuo klausimu nereikėtų rengti.

Tiek pat - 28,1 proc. apklaustųjų - mano, kad po kelerių metų turėtų būti surengtas privalomasis referendumas dėl AE statybos, o 18,9 proc. apklausos dalyvių teigė, kad referendumus šiuo klausimu turėtų surengti ir projekte ketinančios dalyvauti Latvija bei Estija.

16 proc. apklausos dalyvių neatsakė į šį klausimą.

Manančių, kad galutinius sprendimus dėl AE statybos turėtų priimti politikai, statistiškai daugiau yra tarp kaimų ir miestelių (nuo 2 tūkst. iki 30 tūkst. žmonių) gyventojų - taip teigė 38,1 proc. šiai grupei priklausančių apklaustųjų. Tarp manančių, kad po kelerių metų turėtų būti surengtas privalomasis referendumas dėl AE statybos, daugiau yra miestų (nuo 30 tūkst. iki 180 tūkst. žmonių) gyventojų (39 proc.) ir specialistų (40,6 proc.).

Nuomonei, kad referendumus turėtų surengti ir Latvija bei Estija, dažniau pritaria vidutinio amžiaus - 45-54 metų žmonės (27,8 proc.), taip pat gaunantys didesnes nei 1,1 tūkst. litų pajamas vienam šeimos nariui per mėnesį (25,7 proc.), didmiesčių (daugiau kaip 180 tūkst. žmonių) gyventojai (25,1 proc.), tarnautojai (31,9 proc.).

Apklausoje dalyvavo 1020 gyventojų, kurių amžius - 15-74 metai. Apklausa atlikta lapkričio 7-18 dienomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)