Kaip savo interneto svetainėje informuoja VŠT, kad santykiai tarp paslaugos tiekėjo ir vartotojo būtų įforminti taip, kaip reikalauja šiandien galiojantys įstatymai, VŠT pasirašys sutartis su kiekvienu centralizuotai tiekiamos šilumos ir karšto vandens vartotoju.

Sostinės savivaldybės kontroliuojamos akcinės bendrovės direktorius Mantas Burokas DELFI sakė, kad mieste yra apie 6 tūkst. prie centrinės šilumos tiekimo sistemos prijungtų daugiabučių.

Kartu su juridiniais asmenimis tai sudaro apie 200 tūkst. vartotojų.

„Ruošiame visą išsamią informaciją, bet akivaizdu, kad per vieną dieną tokios krūvos sutarčių nepasirašysime“, – pripažino M. Burokas.

Problemų nekils

M. Burokas ramino, kad vilniečiams niekur skubėti nereikia, nes naujų sutarčių pasirašymas bus išdėliotas per tam tikrą laikotarpį.

„Matyt per tam tikrą laiką su visais sudarysime sutartis, bet jokių kliūčių net ir tiems, kurie mėnesį ar kitą neturės su mumis (sutarties – DELFI) tikrai jokių kliūčių nekils“, – sakė jis.

VŠT vadovas sakė, jog tiek šilumos tiekimas, tiek ir atsiskaitymas už ją bus vykdomas tokia pat tvarka, kaip ir iki šiol.

„Savo svetainėje artimiausiu metu įdėsime visą informaciją, kaip viskas vyks. Tam, kad išlaikytume ramybę – tikrai nebus jokių problemų ir tiems, kurie neturės naujos sutarties kurį laiką“, – sakė M. Burokas.

Jis taip pat pridūrė, kad tokia pati tvarka galios tiek fiziniams (gyventojams), tiek juridiniams (įmonėms) asmenims.

Atitiks sąlygas

VŠT tinklapyje nurodoma, jog naujose sutartyse bus aptarti šalių įsipareigojimai bei atsakomybė, o taip pat atsiskaitymo už suvartotą šilumą ir karštą vandenį tvarka ir tai bus tipinės, su Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija suderintas sąlygas atitinkančios sutartys.

VKEKK veiklos valdymo skyriaus patarėja Aistė Griškonytė DELFI informavo, jog šilumos ir karšto vandens tiekėjai neprivalo su komisija derinti vartojimo pirkimo-pardavimo sutarčių nuostatų.

„Šios sutartys sudaromos ir keičiamos laikantis standartinių sąlygų, kurios yra tvirtinamos energetikos ministro suderinus su Valstybine vartotojų teisių apsaugos tarnyba“, – nurodė ji.

Kainų komisijos atstovė teigė, kad standartinės sąlygos galioja šilumos vartojimo pirkimo-pardavimo sutartims tiek, kiek jos neprieštarauja šalių individualiai aptartoms sąlygoms ir imperatyvioms įstatymų nuostatoms.

„Šalių individualiai aptartos sąlygos negali pažeisti buitinių šilumos vartotojų teisių ir teisėtų interesų. Karšto vandens vartojimo pirkimo-pardavimo sutartys sudaromos vadovaujantis Energetikos ministro patvirtintomis karšto vandens vartojimo pirkimo-pardavimo sutarčių bendrosiomis sąlygomis.

Pagal individualias sąlygas sudaryta karšto vandens vartojimo pirkimo-pardavimo sutartis lygiai taip pat, kaip ir šilumos – negali pažeisti imperatyvių įstatymo nuostatų ir buitinių karšto vandens vartotojų teisių bei teisėtų interesų“, – teigė A. Griškonytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)