Rusijos verslininko V. Jevtušenkovo bylos tyrimas tęsiamas kardomoji priemonė – namu areštas – nebuvo pakeista, pareiškė naujienų agentūrai „Interfax“ oficialusis Rusijos Tyrimų komiteto atstovas Vladimiras Markinas.

„Baudžiamosios bylos tyrimas V.Jevtušenkovo atžvilgiu tęsiasi, kardomoji priemonė nebuvo keičiama“, – sakė jis.

Anksčiau penktadienį korporacijos „Sistema“ prezidentas Michailas Šamolinas buvo pranešęs, kad korporacijos savininkas V.Jevtušenkovas paleistas iš namų arešto. „Taip, aš su juo kalbėjausi telefonu“, – sakė M.Šamolinas žurnalistams.

Būta pranešimų, kad areštuotasis telefonu kalbėjosi su žurnalistais. Į tai sureagavo teisėsaugininkai, nes namų arešto sąlygomis draudžiamas bet koks bendravimas su kitais asmenimis.

„Kadangi teismo sprendimu jam uždrausta bendrauti telefonu, šis faktas, tikriausiai, bus patikrintas ir, remiantis patikrinimo rezultatais, priimtas atitinkamas sprendimas“, – sakė vienas teisėsaugininkų.

Tiesa, kitas pareigūnas, informuotas apie padėtį, sakė agentūrai „Interfax“, kad V.Jevtušenkovui leidžiama lankytis savo darbo vietoje, bet namų arešto režimas nebuvo pakeistas.

„Jokio pakeitimo nebuvo, Jevtušenkovas turi teisę lankytis darbe“, – sakė pašnekovas.

Rusijos pramonininkų ir verslininkų sąjungos (RPVS) vadovas Aleksandras Šochinas pareiškė, kad kardomoji priemonė bendrovės „Sistema“ vadovo atžvilgiu nepakeista. Apie tai jis pranešė po pokalbio su verslininku telefonu, informuoja „RIA Novosti“.

Be to, RPVS vadovas pranešė, kad teismas apsvarstys advokatų prašymą dėl kardomosios priemonės V. Jevtušenkovui pakeitimo rugsėjo 24 dieną.

Kaip pranešė Maskvos Basmano rajono teismo spaudos sekretorė Ana Fadejeva agentūrai „RIA Novosti“, pagal namų arešto sąlygas, V. Jevtušenkovui uždrausta naudotis telefonu, internetu ir kitomis ryšio priemonėmis. Pasak jos, tuo atveju, jeigu bus įrodyta, kad verslininkas šias sąlygas pažeidė, tyrėjai gali kreiptis dėl kardomosios priemonės sugriežtinimo, pavyzdžiui, dėl įkalinimo su apsauga.

Rugsėjo 19 d. žiniasklaida pranešė, kad Rusijos milijardierius ir pagrindinis "Sistema" akcininkas V. Jevtušenkovas paleistas iš namų arešto. Anot bendrovės šaltinio, verslininkas paleistas iš namų arešto, pasirašęs pasižadėjimą neišvykti iš šalies.

Vėliau Tardymo komiteto oficialus atstovas Vladimiras Markinas informaciją apie V. Jevtušenkvo išlaisvinimą paneigė. "Kardomoji priemonė nebuvo pakeista. Tyrimas toliau tęsiamas", - pabrėžė jis.

V. Jevtušenkovo valdoma „AFK Sistema“ grupė valdo didžiausią Rusijoje mobiliojo ryšio operatorę MTS, taip pat naftos įmonę „Bašneft“. „Sistema“ akcijos po pranešimų apie korporacijos vadovo išlaisvinimą Maskvos biržoje šoktelėjo 20 proc.

V. Jevtušenkovui namų areštas buvo paskirtas rugsėjo 16 dieną. Jis buvo apkaltintas bendrovės „Bašneft“ akcijų grobstymu.

Tyrėjų duomenimis, bendrovė „Bašneft“ buvo parduota įmonei „Sistema“ 2009 metais už 500 mln. dolerių, už daug mažesnę nei sutarta kainą.

Kiek anksčiau byla buvo iškelta prieš buvusį „Bašneft“ vadovą Uralą Rahimovą, kuris apkaltintas nusikalstamų pajamų legalizavimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)