VĮ „Ignalinos atominė elektrinė“ generalinis direktorius Darius Janulevičius teigia, kad per pastaruosius metus jau išmontuota kelios dešimtys tūkstančių tonų nereikalingos įrangos, o jos pardavimas ne tik garantuoja papildomų pajamų, bet ir mažina atliekų kiekį.

„Aukcionuose parduodamos nereikalingos įrangos dalys arba kitas turtas, susidaręs įgyvendinant eksploatavimo nutraukimo projektus ir vykdant išmontavimo darbus. Nuo 2010 metų buvo išmontuota per 38 tūkst. tonų nereikalingos įrangos, kurios didžioji dalis praėjusi užterštumo radionuklidais patikrinimą parduodama aukcionuose. Tokie pardavimai ne tik sudaro įmonės papildomas pajamas, bet ir prisideda prie atliekų, kurias reikėtų utilizuoti ar išvežti į atliekynus, kiekių mažinimo“, – sakė D. Janulevičius.

IAE surengė 36 aukcionus įmonei nereikalingam turtui parduoti.

Pardavusi per 4 tūkst. tonų įvairių metalų įmonė uždirbo 1,22 mln. eurų papildomų pajamų, iš kito turto pardavimo – 0,53 mln. eurų.

Be aukcionuose parduodamų metalų ir kito turto, Ignalinos AE uždirbamas lėšas sudaro pajamos iš kitos komercinės veiklos, iš kurios pernai gauta apie 220,4 tūkst. eurų pajamų (tai yra nereikalingų įmonei pastatų nuoma, geležinkelių pervežimo bei kitos paslaugos).

Per visą IAE eksploatavimo nutraukimo laikotarpį nuo 2010 m. Ignalinos AE eksploatavimo nutraukimo veiklai papildomai uždirbo beveik 12 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)