Tai pareiškė „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Medvedevas, dalyvaujantis Berlyne vykstančiame forume „Rusijos ir Europos Sąjungos bendradarbiavimas energetikoje. Dujų aspektas“.

„Visos „Nord Stream 2“ dalyvės – „Engie“, OMV, „Shell“, „Uniper“, „Wintershall“ – spėjo suteikti projektui finansavimą, ir šios lėšos jau įsisavinamos“, – sakė A.Medvedevas

„Manau, kad šis įstatymo projektas nukreiptas į JAV kompanijas. Tai toks pat atvejis, kada nosis nupjaunama, siekiant atrodyti gražiau. Jei senatoriai mano, jog gali užblokuoti Rusijos ir JAV bendradarbiavimą – lai Dievas jų teisėjas bus“, – pridūrė jis.

Kaip jau buvo skelbta, JAV Senato trečiadienį priimtas įstatymo projektas už sankcijas Rusijai dėl kibernetinių atakų per rinkimų kampaniją išplėtimą suteiks JAV prezidentui teisę įvesti sankcijas subjektui, kuris vienu kartu investavo ne mažiau nei 1 mln. JAV dolerių į Rusijos statomus eksporto vamzdynus ar suteikė įrangą, technologijas ir paslaugas.

Šio mėnesio pradžioje „Nord Stream 2“ partneriai – projektavimo bendrovė „Nord Stream 2 AG“, „Gazprom“, „Engie Energy“, OMV, „Shell“, „Uniper“, „Wintershall“ – pasirašė susitarimą dėl deficitinio projekto finansavimo tuo atveju, jei projektinio finansavimo nepakaktų arba jis sutriktų.

Lenkijai pernai liepą blokavus „Nord Stream 2“ bendros įmonės sukūrimą, jos vieninteliu akcininku liko „Gazprom“, o projekto partneriai įformino savo dalyvavimą neįgydami projekto akcijų, o tik užtikrindami jo ilgalaikį finansavimą.

1 224 kilometrų ilgio dujotiekis „Nord Stream“ iš Rusijos per Baltijos jūrą iki Vokietijos pradėjo veikti prieš daugiau nei penkerius metus. Pagal Rusijos dujų giganto, kontroliuojančio trečdalį Europos dujų rinkos, inicijuotą „Nord Stream 2“ projektą šio vamzdyno metinis pralaidumas išaugtų dukart – iki 120 mlrd. kubinių metrų. Dvi papildomus dujotiekio vamzdynus planuojama pradėti tiesti 2018-ųjų balandį ir projektą užbaigti iki 2019 metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)