„Mes šiandien čia susirinkome tam, kad duotume pradžią naujai Amerikos energetikos politikai“, – Energetikos departamente įvykusio renginio metu sakė prezidentas. Renginyje dalyvavo naftos ir anglių gavybos sektoriaus bei vamzdynus tiesiančių darbuotojų profsąjungų atstovai.

„Mes eksportuosime amerikietiškus energijos išteklius į visą pasaulį“, – sakė D. Trumpas, kurį cituoja radijo stotis „Amerikos balsas“.

Ji pažymi, kad vadinamoji „energetinio dominavimo“ politika iš esmės yra tąsa ankstesnės administracijos pastangų, susijusių su suskystintų gamtinių dujų eksportų į Rytų Europos ir Azijos rinkas. JAV esą taip pat pasiūlys eksportuoti anglis į Ukrainą.

Radijo stoties duomenimis, D. Trumpas ketina apie amerikietiškų SGD eksportą kalbėti per kitą savaitę Varšuvoje vyksiantį Vidurio ir Rytų Europos šalių vadovų susitikimą.

Liepos 5-6 d. d. JAV prezidentas lankysis Lenkijoje, kur taip pat dalyvaus Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)