M. Fridmanas – antrasis turtingiausių rusų sąraše. Kaip rašo sverigeradio.se, šis asmuo – vienas įtakingiausių magnatų Rusijoje.

Michailas Fridmanas
Šių metų balandžio mėn. Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybė pagrasino priversti M. Fridmaną parduoti „North Sea Oil“ bendrovės akcijas dėl baiminimųsi, kad jis ar įmonė, kurios akcijų jis turi, gali patekti į naujų Rusijai pritaikytų sankcijų dėl Krymo užėmimo sąrašą.

C. Bildtas savo ruožtu remia Rusijai taikomas sankcijas, o šių metų kovo mėn. amerikiečių transliuotojui REFL sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas laukia, kada galės pasinaudoti Ukrainos arba Vakarų silpnumu.

Švedijos Nuosaikiųjų partiją atstovaujantis C. Bildtas – buvęs Švedijos ministras pirmininkas.

Taip pat C. Bildtas – buvęs švedų įmonės „Lundin Oil“ valdybos narys. Žmogaus teisių gynimo organizacijos sieja šią įmonę su dešimtajame dešimtmetyje taikytu smurtu Sudane. Teigiama, kad žmonės buvo išvaromi iš jiems priklausančių žemių – taip buvo „valomas kelias naftos operatoriams iš užsienio“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)