„Kauno energija“ projektą.vykdo savo lėšomis. Biokuru pakeitus iki šiol naudotas brangias dujas, šiluma atpigs ne tik jurbarkiečiams, bet ir kauniečiams, – teigia Kauno miesto savivaldybės atstovė Deimantė Liubinaitė.

Didžioji dalis šilumos energijos Kaune pagaminama iš biokuro, tuo tarpu Jurbarke veikiančiame filiale naudojamos brangios dujos, dėl kurių šilumos gamybos savikaina yra maždaug 40 proc. didesnė. Kadangi „Kauno energija“, anot jos specialistų, visiems klientams privalo taikyti vienodą tarifą, tai kelerius pastaruosius metus už tai, kad Jurbarko gyventojai galėtų mėgautis nebrangia šiluma, kauniečiai kasmet sumokėdavo apie 700 tūkst. eurų.

Pasak Jurbarke kapsulės įkasimo ceremonijoje dalyvavusio Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio, pokyčių reikėjo imtis jau prieš 10 metų.

Jurbarkas galėjo sėkmingai apsirūpinti pigia šiluma, ir kauniečiams nebūtų reikėję tapti donorais“, – tvirtino V. Matijošaitis.

Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius neslėpė, kad šio biokuro katilo statybos yra labai svarbi diena visam Jurbarkui.

Įjungus naująjį katilą, Jurbarko katilinėje iki 80 proc. šilumos bus pagaminama iš biokuro. Gamtines dujas reikės naudoti tik šalčiausiais žiemos mėnesiais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)