Lėšos būtų naudojamos keliams platinti, tiltams stiprinti ir kitoms reikmėms, norint pasiruošti sunkiasvoriams ir didžiagabaričiams kroviniams vežti naujos branduolinės elektrinės statybai.

“Yra bendras matymas, kad 2015 m. gruodžio 31 d. maršrutas turėtų būti baigtas, buvo išsakyta eilė naudingų techninių pastabų kaip tą įvykdyti, kadangi maršrutas eina per savivaldybių teritorijas, reikia rekonstruoti ir sustiprinti daugelį viadukų, geležinkelio pervažų, - sakė A. Sekmokas. - Tikimės trečiadienio posėdyje teikti tą klausimą priėmimui.“

Vyriausybei planuojama pateikti detalesnius skaičiavimus, kiek ir kokiems darbams reikės lėšų. Maršrutas iki Visagino atominės elektrinės statybos aikštelės sunkiasvoriams ir didžiagabaričiams kroviniams vežti turėtų būti paruoštas iki 2015 m. pabaigos.

Planuojama, kad atominės elektrinės eksploatacijos pradžia būtų 2020 – 2022 m., nors anksčiau skelbta, kad VAE darbą turi pradėti 2020 m. Skaičiuojama, kad bendra projekto suma neturėtų viršyti 5 mlrd. eurų arba 17 mlrd. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją