Pasak jo, Lietuvos valdžia dėjo didžiules pastangas, kad „Chevronas“ atvyktų į mūsų šalį, o paskui šiai energetikos įmonei sudavė smarkų smūgį.

„Tuomet Vyriausybė, galbūt ne visai viešai, bet užtikrino, kad čia yra palanki investicinė aplinka ,kad yra stabilios sąlygos, kad nereikia skirstyti, diferencijuoti licencijų. (...) Užsienio reikalų ministras dalyvavo Generalinės Asamblėjos sesijoje Niujorke, jis susitikinėjo su „Chevrono“ viceprezidentu. Pastangos buvo didžiulės. Kada „Chevronas“ patikėjo ir atėjo čia, ir visiškai netikėtai jiems buvo apdaužytas, ne pagal jų tradiciją ir ne pagal jų politinę kultūrą, dabar vien įstatymo nepakaks“, - laidoje „Įvykiai ir komentarai“ sakė R. Staselis.

„Kas gali būti masalas, tai labai gražus kvietimas ir galbūt koks nors partijų susitarimas, kad šitos taisyklės nebus keičiamos ilgą laiką, kad investicijos atsipirktų. To, kas yra padaryta dabar, žinoma, neužteks“,- teigė jis.

Praėjusių metų spalį „Chevronas“ pasitraukė iš skalūnų dujų gavybos konkurso, kai Lietuvos valdžia pakeitė teisinę, mokesčių ir reguliavimo aplinką skalūnų dujų žvalgyboje ir gavyboje. Kai Vyriausybė ir Seimas priims įstatymo pataisas, iš naujo turi būti skelbiamas naujas konkursas.

Visą laidos „Įvykiai ir komentarai“ įrašą klausykite čia.