Artimiausiu metu nesumokėjus priteistos skolos, antstoliai imsis ir kitų priemonių siekiant priverstinai išieškoti skolą.

Lietuvos apeliaciniam teismui praėjusią savaitę atmetus „Vilniaus energijos“ apeliacinį skundą, įsiteisėjo pirmosios instancijos teismo sprendimas dėl 8,1 mln. Eurų dydžio skolos priteisimo. „Vilniaus vandenys“ nedelsiant kreipėsi į antstolius, kurie areštavo turtą, taip pat įteikė raginimą per 10 dienų apmokėti skolą. Šis įsiskolinimas susiformavo nuo 2013 metų rugpjūčio iki 2014-ųjų pabaigos, todėl akivaizdu, jog Vilniaus miesto gyventojai šiuos pinigus „Vilniaus energijai“ už suteiktas paslaugas jau sumokėjo.

Tai pirmoji Apeliaciniame teisme baigta nagrinėti byla dėl „Vilniaus energijos“ skolos, todėl skolos išieškojimas perėjo į aktyvią išieškojimo stadiją.

„Vilniaus vandenys“ yra inicijavusi iš viso 6 bylas dėl bendrovės „Vilniaus energija“ skolų už patiektą geriamąjį vandenį, skirtą karštam vandeniui ruošti. Vieną bylą apeliacinis teismas išsprendė praėjusią savaitę, dvi bylos tebėra nagrinėjamos jame. Dar trys bylos nagrinėjamos pirmosios instancijos teisme.

Pasak prnešimo, „Vilniaus energijos“ skola už suteiktas paslaugas nuolat auga dar nuo 2009 metų ir šiuo metu sudaro beveik 25 mln. Eurų.

Finansinėje ataskaitoje dėl šios skolos 2015 metų rezultatuose buvo suformuoti 9 mln. Eurų atidėjimai, lėmę neigiamus įmonės finansinius veiklos rezultatus. Analogiškai buvo koreguotas ir 2014 metų įmonės veiklos rezultatas suformuojant 8,7 mln. Eurų atidėjimus. Todėl vietoje anksčiau skelbto 2014 metų 60 tūkst. Eurų grynojo pelno, buvo apskaitytas 8,4 mln. Eurų nuostolis.

„Vilniaus energijos“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas BNS taip pat patvirtino, jog antstoliai areštavo dalį bendrovės turto, tačiau sakė kol kas nežinantis, kokia yra areštuoto turto vertė.

Jis tvirtino, kad „Vilniaus energija“ sieks nustatyti ilgesnį priteistos skolos grąžinimo terminą.

„Vilniaus miesto savivaldybei, kuri yra pagrindinė „Vilniaus vandenų“ akcininkė, leista savo beveik 30 mln. eurų skolą mums („Vilniaus energijai“ - BNS) sumokėti per ketverius metus, o iš „Vilniaus energijos“ reikalaujama atsiskaityti per 10 dienų ir jau sekančią dieną po reikalavimo įteikimo yra areštuojamas turtas (...) Ginčo šalys yra traktuojamos skirtingai, daromas milžiniškas spaudimas. Mes prašysime, kad mums leistų mokėti tokiu pačiu grafiku, kaip leista su mumis atsiskaityti savivaldybei“, - BNS tvirtino N. Mikalajūnas.

„Vilniaus vandenys” tiekia tyrą geriamąjį vandenį Vilniaus, Šalčininkų, Švenčionių ir Vilniaus rajonų gyventojams, taip pat tvarko nuotekas bei eksploatuoja tam naudojamus vandentiekio ir nuotekų tinklus. Bendrovė turi daugiau nei 260 tūkst. klientų, kuriems tiekia tik požeminį vandenį iš giluminių gręžinių, kurių gylis siekia iki 180 metrų. Per parą savo klientams bendrovė patiekia maždaug 90 tūkst. kubinių metrų skaidraus ir tyro vandens. Tam panaudojamas daugiau nei 1,6 tūkst. kilometrų ilgio vamzdynas, nuotekų šalinimui bendrovė naudoja dar daugiau nei 1,1 tūkst. kilometrų siekiantį vamzdžių tinklą.

Bendrovės „Vilniaus vandenys“ akcijos priklauso Vilniaus, Vilniaus rajono, Švenčionių rajono bei Šalčininkų rajono savivaldybėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)