"Tam, kad būtume įsitikinę, kad tikrai čia yra problemos ir būtume įsitikinę, kad nekaltinam įmonės kokiais nors nepadarytais blogais darbais. Na, tai turėtų būti nedelsiant išspręsta problema, tai jų duomenys, kaip numato įstatymai, turėtų būti Registrų centre ir visi analitikai galėtų objektyviai svarstyti visus duomenis, ar čia yra problemų, ar nėra problemų. Bet kai duomenys yra slepiami, tai natūraliai kyla įtarimas, kad tai daroma, kad niekas tokios nuosavo kapitalo grąžos faktų negalėtų tyrinėt", - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Kubilius.

Pasak jo, Ūkio ministerijai gavus dalį duomenų, paaiškėjo, kad nuosavo kapitalo grąža Vilniaus energijoje siekė beveik 50 proc., kai kitose reguliuojamose įmonėse šio rodiklio vidurkis 1,5-2 procentus.

"Matot, nuosavo kapitalo grąža pagal tokią metodiką, kokią taikom, pagal jų taikomus parametrus, šiaip jau Lietuvoj yra privačiam versle yra apie 8 proc., valstybinėse įmonėse, kol nepradėjom daryti reformų, vidurkis buvo apie 1,5-2 proc. Dabar Vilniaus energijoj ta kapitalo grąža pagal tokius duomenis ir pagal tokias metodikas kaip skaičiuojam visose kitose įmonėse, pasiekė 50 proc.", - teigė premjeras. Jis svarstė, kad galbūt netinkamai tvarkomasi su šilumos ūkiu arba įstatymuose yra spragų, kurias reikia keisti.

Ūkio ministras Rimantas Žylius išplatintame komentare rašė, kad „ Vilniaus energijos“ nuosavybės grąžos rodiklis 2011 metais buvo 47,6 proc., 2010 metais – 65,1 proc., 2009 metais – 15,4 proc., ir tai reiškia, kad „ Vilniaus energijos“ investuotojų dalies vertė per pastaruosius dvejus metus patrigubėjo.

Kainų komisijos vadovė Diana Korsakaitė tuomet pareiškė, kad R. Žyliaus svarstymai apie neva didelę "Vilniaus energijos" pelno grąžą yra neteisingi ir yra rinkimų kampanijos dalis. " Vilniaus energija" taip pat pareiškė, kad ūkio ministras nekorektiškai naudoja skaičius.
Pasak komisijos pirmininkės, R.Žyliaus įvardyta " Vilniaus energijos" nuosavo kapitalo pelno grąža yra neteisinga, nes neatsižvelgta į skolintą kapitalą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)