Tai DELFI patvirtino „Amber Grid“ atstovas spaudai Mindaugas Grinius.

Prieš tai „Achema“ nesutiko sumokėti susidariusios skolos, nors pagal 2012 metais abiejų pusių pasirašytos sutarties nuostatus, įmonė buvo įpareigota mokėti papildomą ir neatsiejamą dedamąją prie gamtinių dujų perdavimo kainos.

„Achemos“ ir „Amber Grid“ ginčas 2015 metais pasiekė teismą. Kauno apygardos teismas nusprendė, kad „Achema“ skolą sumokėti turi.

Kaip DELFI sakė „Achemos grupės“ valdybos pirmininko pavaduotojas Gintaras Balčiūnas, ši nutartis šiuo metu yra apskųsta Lietuvos apeliaciniam teismui.

„Mūsų ginčas nėra baigtas, bet kadangi mokėti mokesčius yra įstatyminė prievolė, o metai baigėsi ir apskaitą tvarkyti reikia tinkamai, buvo priimtas sprendimas skolą sumokėti“, – sakė jis.

G. Balčiūnas paaiškino, kad „Achemai“ nėra rizikos, kad bylinėjantis su valstybe ir teismui priėmus sprendimą Jonavos trąšų gamintojo naudai, jai pinigai nebūtų grąžinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)