Tam pritarta lapkričio 21 d. įvykusiame AB „Achema“ akcininkų susirinkime. Naujoji bendrovė veiklą pradės 2017 m. sausio 1 d., o filialas „Gaschema“ bus likviduotas. Savarankiškos UAB „Gaschema LT“ steigėju ir akcijų valdytoju išliks didžiausia azoto trąšų gamykla Baltijos šalyse AB „Achema“.

„Achemos“ filialas „Gaschema“, įsteigtas 2003 metais, sėkmingai vystėsi ir augo pastarąjį visą dešimtmetį, todėl natūraliai subrendo poreikis filialo vykdomą verslą atskirti į savarankišką bendrovę. AB „Achema“ valdyba nutarė, jog filialo vykdoma veikla gali būti efektyvesnė, atskyrus ją nuo pagrindinės bendrovės ir įkūrus naują“, - sakė koncerno „Achemos grupė“ generalinis direktorius Audrius Bendaravičius.

„Per 13 veiklos metų „Gaschema“ tapo pirmaujančia įmone Baltijos ir Skandinavijos šalyse, plėtojančia techninių dujų bei pramoninės chemijos verslo kryptis. Naujosios įmonės vadovybei kelsime tikslus augti ir išlaikyti lyderio pozicijas“, - teigė A. Bendaravičius.

UAB „Gaschema LT“ perims visą filialo vykdytą veiklą ir toliau ją tęs kaip atskiras juridinis asmuo. Kartu su veikla ir turtu, naujai bendrovei bus perduotos užsienyje veikiančios gamybinės bendrovės Oy „Gaschema Finland“ ir AB „Gaschema Sweden“, o Latvijoje – prekybinė įmonė SIA „Gaschema“.

„Gaschema“ pirmauja Baltijos ir Skandinavijos šalyse ir plėtoja techninių dujų bei pramoninės chemijos verslo kryptis. Įmonė gamina skystąsias, technines, suvirinimo, maisto pramonei skirtas bei specialiąsias dujas ir jų mišinius bei sausąjį ledą. Įmonė taip pat vysto „AZO Products“ verslą, kuris apima tokius produktus kaip AdBlue®, AUS-40, amoniakinis vanduo, automobilinė chemija, techninis karbamidas ir su šiais produktais susijusi įranga. 2015 m. „Gaschema“ pradėjo prekybą moderniausiame Baltijos šalyse oro skaidymo bloke pagamintomis skystosiomis dujomis: deguonimi, azotu ir argonu.

Bendrovei įteiktas pirmasis Lietuvoje „Bureau Veritas“ išduotas FSSC 22000 sertifikatas, kuris liudija, kad kompanijos maisto saugos sistema atitinka standarto ISO 22000 reikalavimus.

2015 m. „Gaschemos“ pajamos siekė 16,4 mln. eurų. Įmonėje dirba 97 darbuotojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)