Tam ketinama kurti dvi akcines bendroves Kaune ir Vilniuje, kurių 51 proc. akcijų priklausytų "Lietuvos energijai". Esą toks sprendimas yra priimtas atsižvelgiant į Lietuvos energetikos studiją apie šilumos gamybą ir perdavimą vartotojams atskirose savivaldybėse. Apie tai interviu LRT radijui pranešė premjeras A. Butkevičius.

"Po diskusijų sutarėme, kad šilumos kaina Lietuvoje būtų dar stipriau reguliuojama. Ruošiamės įkurti specialiosios paskirties akcinę bendrovę, kuri priklausytų "Lietuvos energijai", tokiu būdu 51 proc. kapitalo būtų valstybės rankose", - sakė A. Butkevičius.

Dėl likusios akcijų dalies, pasak premjero, būtų skelbiamas konkursas siekiant pritraukti privatų kapitalą arba savivaldybes.

"Trečiasis finansavimo šaltinis - ES lėšos, parama siekiant, pavyzdžiui, Kauno ir Vilniaus mieste šilumos kainas mažinti nuo 25 iki 30 proc.", - teigė A. Butkevičius.

Pasak Vyriausybės vadovo, taip pat sutarta, kad naudojantis ES parama renovuojant šilumos gamybą turėtų būti sudaryta galimybė kartu su šiluma gaminti elektros energiją.

"Tai yra radikalus sprendimas. Tikimės, kad artimiausiu metu bus priimtas Vyriausybės nutarimas , kuris suteiks tam tikrą nacionalinį statusą dėl dviejų įmonių kūrimo Vilniaus ir Kauno mieste", - sakė A. Butkevičius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)