Kaip pranešė Vyriausybė, A.Butkevičius apsilankė viename iš produktyviausių JAV „Marcellus“ skalūnų telkinyje, esančiame Pensilvanijos valstijoje, ir susitiko su Pitsburgo universiteto atstovais.

“Tikiuosi, kad susitikimas su jumis – šios srities ekspertais – ir didžiulė JAV patirtis žvalgant ir eksploatuojant skalūnų išteklius suteiks mums naudingos informacijos ir naują postūmį siekiant pasinaudoti šiais energetikos ištekliais“, – sakė Lietuvos premjeras, pridurdamas, kad tai taip pat pasitarnautų šalies energetinei nepriklausomybei.

Premjeras pabrėžė, jog skalūnų žvalgybai ir gavybai Lietuvoje rengiamos patrauklios sąlygos.

„Tikiuosi, kad Lietuvos Seimas pritars mūsų pasiūlymui skalūnų gavybą pirmus trejus metus apmokestinti 1 proc. tarifu, suprantant, kad investuotojai per pirmus metus prisiima didelę riziką“, – teigė A. Butkevičius.

Lietuvos valdžiai pakeitus mokesčių, teisinę ir reguliavimo aplinką, pernai spalį JAV energetikos kompanija „Chevron“ pasitraukė iš skalūnų dujų gavybos konkurso.

Pasak aplinkos ministro Kęstučio Trečioko, naujas konkursas gali būti paskelbtas kitų metų pavasarį, kai Seimas priims Angliavandenilių mokesčio įstatymo pataisas, kurios numato pirmus trejus metus jų gavybą apmokestinti 1 proc. tarifu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)