Iš minėtos sumos 3 mln. 911 tūkst. litų išmokų - pagal ne gyvybės draudimo sutartis, daugiau nei 680 tūkst. - pagal gyvybės draudimo sutartis bei apie 622 tūkst. litų - iš kreditų draudimo veiklos.

Daugiau nei pusė ne gyvybės draudimo sutartis sudariusių klientų (53 proc.) draudimo kompensacijas 1 mln. 986 tūkst. Lt gavo pagal transporto priemonių draudimo sutartis. Jų transporto priemonės buvo pavogtos arba sugadintos autoįvykiuose. Beveik ketvirtadaliui apsidraudusiųjų vairuotojo civilinę atsakomybę (23 proc.) buvo išmokėta per 740 tūkst. Lt dėl eismo metu draudėjų padarytos žalos tretiesiems asmenims. Pagal gyvulių draudimo sutartis 240 klientų išmokėta daugiau kaip 351 tūkst. litų.

Šių metų spalio mėnesį buvo gauti net 1219 pranešimų iš apsidraudusiųjų gyvybės draudimu ar jų artimųjų. Buvo išmokėta 15 kompensacijų apdraustųjų mirties atveju bei 1219 draudimo išmokų dėl traumų bei kritinių susirgimų. Bendra išmokų suma pagal gyvybės draudimo sutartis sudarė daugiau kaip 680 tūkst. Lt.

"Lietuvos draudimo" grupė spalio mėnesį iš viso gavo 3915 pranešimų apie įvykius, t.y. vidutiniškai per dieną kreipiamasi daugiau nei 170 kartų, kas sudaro daugiau kaip 21 pranešimą kas valandą arba vieną pranešimą kas 2-3 darbo minutes. Vidutinė vienos darbo dienos draudimo išmoka spalio mėnesį sudarė 226 tūkst. 647 Lt.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją