Ne gyvybės draudimo bendrovių valdomas investicijų portfelis 2000 metų pabaigoje buvo 592,4 mln. litų (per metus paaugo 9,4 proc.), o gyvybės draudimo bendrovių - 94,7 mln. litų (per metus padidėjo 89,7 proc.).

Iš draudimo techninių investicijų ir įstatinio kapitalo ne gyvybės draudimo bendrovės praėjusių metų pabaigoje buvo investavusios 395,7 mln. litų, o gyvybės draudimo bendrovės - 79,5 mln. litų, pirmadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Didžioji dalis ne gyvybės draudimo bendrovių investicijų portfelio atiteko Vyriausybės vertybiniams popieriams (VVP) - į juos investuota 386,3 mln. litų (65,2 proc. visų investicijų). Į nekilnojamąjį turtą investuota 92,9 mln. litų (15,7 proc.), į vertybinių popierių biržoje nekotiruojamas akcijas - 33,8 mln. litų (5,7 proc.).

Gyvybės draudimo bendrovės didžiąją dalį investicijų taip pat skyrė valstybės ir savivaldos institucijų obligacijoms - į jas investuota 56,7 mln. litų (59,9 proc. visų investicijų).

"Visos šiuo metu licencijas turinčios draudimo bendrovės mokios, jų mokumo rodikliai atitinka reikalavimus", - sakė Valstybinės draudimo priežiūros tarnybos vadovas Edvinas Vasilis-Vasiliauskas.

Kol kas mokumo rodikliai, parodantys, ar įmonė turi pakankamai likvidžių lėšų, kad galėtų vykdyti savo įsipareigojimus, visuomenei nėra prieinami.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją