„Na, tai vis tiek, jeigu bus tokie dalykai sprendžiami, gyventojai gali būti ramūs, jų indėliai neprapuls, yra draudimas ir viskas, kaip sakant savo vietoje“, - teigė B. Bradauskas.

B. Bradauskas teigė, kad telefonu Lietuvos banko valdybos pirmininkas V. Vasiliauskas jam tik pranešė, kad Lietuvos bankas turėjo skubiai reaguoti, nes iš Ūkio banko pradėjo „išeidinėti pinigai“. Tikslesnės informacijos politikas aiškino neturįs.

„Lietuvos banko valdybos pirmininkas man skambino, pasakė, kad indėlius masiškai pradėjo atsiiminėti ir bankas turėjo reaguoti. Tik tiek ir žinau“, - sakė B. Bradauskas.

Klausiamas, ar Lietuvos banko reakcija buvo laiku ir vietoje, kai Ūkio bankas buvo aptarinėjamas jau ir visuomenėje, B. Bradauskas pažymėjo, kad Lietuvos bankas turi reaguoti tada, kai reikia.

„Matote, bankas gali būti linksiuojamas vienaip ar kitaip, jis ne gėlelė, bet ir ne dilgynė. Bet kol jis normaliai veikia, nėra jokio pagrindo imtis kažkokių veiksmų, kadangi kiekvienas ūkio subjektas yra ginamas įstatymo. Jeigu nėra tvirtų įrodymų, tai jokių veiksmų negalima imtis. O jeigu kažkur kažkas paleido gandą ir masiškai pradėjo atsiiminėti indėlius, tai net didžiausiam bankui kyla didelis pavojus. Matyt, dėl to Lietuvos bankas ėmėsi priemonių stabilizuoti padėtį“, - svarstė B. Bradauskas.

DELFI primena, kad antradienį Lietuvos bankas paskelbė apribojantis Ūkio banko veiklą ir paskirianti laikinąjį administratorių, buvusį ūkio viceministrą Adomą Ąžuolą Audicką.

Ūkio banke vykusio inspektavimo metu nustatyta, kad bankas vykdė rizikingą veiklą, netinkamai vertino prisiimamą kredito riziką, ne visais atvejais įsitikino skolininkų galimybėmis vykdyti skolinius įsipareigojimus, neformavo pakankamų specialiųjų atidėjinių probleminėms paskoloms, taikė nepriimtinus sandorių atvaizdavimo apskaitoje būdus ir taip pažeidė riziką ribojančius teisės aktus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)