"Australija viena pirmųjų pasaulyje sutinka Naujuosius ir šiemet čia itin karšta. Būtent dėl karščio ir gaisrų pavojaus valdžia uždraudė viešose vietose kurti laužus. Už tai gresia 10 tūkstančių Australijos dolerių bauda arba kalėjimas iki 2 metų", - pasakoja Ž. Grigaitis.

Šiais metais Naujųjų naktį čia prognozuojama apie 22 laipsnių šiluma ir net buvo baiminamasi, kad dėl neįprastų vasaros pradžiai karščių gali būti atšaukti didieji fejerverkai. Jie Melburnui kainuoja 5 mln. Australijos dolerių ir yra paleidžiami du kartus: vaikams - 21.30 val, suaugusiems - 24 val.

"Melburne fejerverkai, skirtingai nei Sidnėjuje, šaudomi nuo didžiųjų pastatų. Sidnėjaus fejerverkai laikomi visos Australijos vizitine kortele, čia jiems nepagailima 7 milijonų Australijos dolerių, o pažiūrėti įspūdingo vaizdo susirenka žmonės iš viso pasaulio. Šiemet planuojama, kad žiūrovų bus apie pusantro milijono", - pasakoja jau netrukus 2016 metuose gyvensiantis verslininkas.

Anot jo, ši naktis labai įtempta ir specialiosioms tarnyboms, nes autralai žinomi kaip mėgėjai atsipalaiduoti. Todėl policija bus negailestinga nusižengusiems, didžiulis dėmesys bus skirtas neblaiviems vairuotojams.

Melburne, kur Naujuosius sutiks Ž. Grigaitis, pagrindinis judesys būna St. Klida rajonas ir paplūdimys bei Chapel gatvė. Centre daugiausiai susirenka turistai iš Kinijos ir Indijos.

Į Australiją oro linijos net organizuoja specialius skrydžius iš kitų šalių, kad švęsti atskristų pinigų negailintys užsieniečiai.

"Nauji metai, naujos viltys. Australija tikisi pagerėjimo išteklių kainų srityje ir atsigavimo Kinijos ekonomikoje, nes šios situacijos šalį privedė prie rimtų ekonominių problemų. Jaunimo nedarbas kyla kaip ant mielių ir nepasitenkinimas dėl emigrantų politikos jau tampa didžiuliu galvos skausmu Australijos valdžiai", - teigia lietuvis.

Jis visiems linki ryžtis aplankyti Australiją ir su ja susipažinti su įspūdinga gamta ir geranoriškais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)