I. Burlinskaitė: atlikdama šuolį rizikavau savo sveikata

„Mes, dalyviai, nelabai suprantame, ką reikia daryti, kad gautumei didesnius įvertinimus. Ar šou metu tu demonstruoji griuvimą, ar sportinį šuolį, kaskadinį triuką – beveik visi gauname vienodus balus. Juk griuvimas nuo tramplino, „kareivio“ šuolis yra paruošiamieji šuoliai. Komisija po pirmos laidos pasakė, kad didelių balų už tai negausime. Paskutinėje laidoje už visus šuolius, net nesvarbu koks buvo jų aukštis, gavome vienodus balus. Tikrai liūdna. Žiūrovai mane laikė lydere, o komisija skyrė penktąją vietą. Suprantu, kad mūsų yra daug ir komisijai sunku įvertinti pasirodymus. Tačiau, tiek dirbant, atidavus tiek jėgų norime, kad būtume įvertinti teisingai“, - apmaudo neslėpė I. Burlinskaitė.

Indrė pasakojo, kad į šou atėjo ne tinginiauti, o treniruotis, parodyti, ką gali padaryti: „Tikėjausi didesnių vertinimų iš komisijos narių, nei žiūrovų. Maniau, kad žmonės manęs nepalaikys, nemyli. Tikėjausi, kad aukštus balus pelnysiu savo darbu, įspūdingais šuoliais. Tačiau viskas yra atvirkščiai.“

Mergina teigė, kad itin jautriai sureagavo ir į tai, kaip jos konkurento A. Kazakevičiaus pasirodymą įvertino užsienietis komisijos narys. I. Burlinskaitė teigė, kad emocijos užvirė ir kitiems šou dalyviams. „Suprantu, kad jie yra komisijos nariai, mes juos turime gerbti. Jie turi išlikti teisingi, o mes orūs. Suprantu, kad tai yra šou, bet mes labai stengiamės, atiduodame daug jėgų. Matau, kad kai kurie žmonės stengiasi dar labiau: Eglė Straleckaitė, Deividas Meškauskas, Aleksandras Kazakevičius. Šį savaitgalį atlikdama šuolį rizikavau savo sveikata. Gal komisijai reikėtų pasirodymus vertinti pagal profesionalumą, o ne šou?“, - nusivylimo neslėpė dainininkė ir laidų vedėja.

A. Kazakevičius: dalyviams už kritimus yra rašomi didesni balai, nei už atliktus šuolius

Apmaudo neslėpė ir šeštoje vietoje pagal komisijos balus atsidūręs sportininkas Aleksandras Kazakevičius. Pasak pašnekovo, nusivylę turėtų būti ir komisijos nariai, nes teisėjaudami padarė klaidų. Kaip teigė Aleksandras, teisėjai turėtų turėti kriterijus, pagal ką vertina atliktus šuolius ir griuvimus. Šuoliai turėtų būti vertinami aukštesniais balais. A. Kazakevičius svarstė, gal komisija norėjo geriau įvertinti tuos, kurie šoko su žinomais treneriais.

„Kuomet pradeda keisti komisijos narius, taip visada būna. Jie tada jau nesupranta, kaip teisėjauti. Dalyvis krenta ant užpakalio ar atlieka griūvimą, o jam duoda 9,5 balo. O aš vos ne minutę ant galvos stovėjau ir dariau šuolį, o ne kritimą. Dalyviams už kritimus yra rašomi didesni balai, nei už atliktus šuolius. Gal visiems reikia rodyti griuvimus? Bet juk tai laida „Šuolis“, o ne „Griuvimas“. Iš kitų dalyvių girdėjau komentarus, kad aš esu profesionalus sportininkas, todėl teisėjai mane taip griežtai vertina. Bet prie ko čia tai? Aš ir galiu sakyti, kad labai bijau aukščio ir darysiu tik griuvimus. Tačiau aš nežadu sustoti, noriu kai kuriuos šuolius išmokti dėl savęs“, - DELFI kalbėjo garsus imtynininkas.

Pasak Aleksandro, komisija per gerai įvertino E. Straleckaitės, D. Meškaitės, šou jau palikusios M. Šalčiūtės pasirodymus: „G. Juodeikos šuolis kregždute taip pat buvo paprastas. Per mažą įvertinimą gavo Indrė, ji drąsi mergaitė, atlieka įspūdingus šuolius. Eglė nuo 7,5 metrų nuvirto, o kiti atliko šuolį. Bet ji gavo didesnius balus.“

G. Juodeika: kas gražiausiai nušoko, surinko daugiausiai komisijos balų

Antroje vietoje komisijos balų lentelėje atsidūręs verslininkas Gediminas Juodeika teigė, kad komisijos balai yra teisingi – tie, kas gražiausiai nušoko, surinko daugiausiai komisijos balų. Žinomas vyras yra įsitikinęs, kad tai ne kritimų projektas, o šuolių, tad dalyviai, norėdami gauti aukštus balus, turi šokinėti. Vyras įsitikinęs, kad jo atliktas šuolis buvo vertas komisijos narių dėmesio ir jis teisėtai gavo aukštus balus.

„Kiekvienas žmogus galvoja, kad padaro šuolį geriausiai. Jam jo šuolis atrodo gražiausias. Ir man atrodo, kad aš geriausiai šokau. Tačiau reikia vertinti kritiškai, pasižiūrėti savo šuolio pakartojimą. Indrės Burlinskaitės šuoliai yra visada įspūdingi. Kartais jaučiasi, kad Vilniaus treneriai labiau patempia savo mokinius. Tačiau šioje laidoje to nebuvo. Man šiek tiek gaila A. Kazakevičiaus, jo šuolis buvo įspūdingas, bet jis gavo mažiau balų, nei nusipelnė. Aleksandras yra mūsų projekto favoritas. M. Šalčiūtę komisija įvertino geriau, nei ji nušoko. Ji net nešoko, o nukrito, susiėmusi už nosies. Mano nuomone, Monika turėjo gauti prasčiausius balus. Treneris, kuris šoko kartu su ja, užmaskavo jos nesusipratimą. V. Cololo suvaidino labai gražų vaidinimą“, - kalbėjo G. Juodeika.

D. Meškauskas: skųstis yra dėl ko

Geriausiai komisijos narių įvertintas šokėjas Deividas Meškauskas teigė, komisijai priekaištų neturintis. Garsus vyras džiaugėsi, kad įvykdė teisėjų kriterijus.

„Kalbant apie kitus dalyvius, skųstis yra dėl ko. Nėra parengti tikslūs kriterijai, ką ir kokiu koeficientu teisėjai vertins. Palaikau Indrę ir Aleksandrą. Jie turi dėl ko skųstis. Kartu treniruojamės, matau jų techniką, galimybės, šuolių sudėtingumo koeficientus. Jie turėtų būti įvertinti geriau. Jų šuolių sudėtingumo koeficientai yra tikrai didesni nei kitų. Aleksandras šuolį padarė pakankamai techniškai, tačiau reikėtų klausti teisėjų, mes šiame sporte esame dar „žali““, - DELFI kalbėjo žinomas šokėjas.

Projekto "Šuolis" komisijos balsavimo rezultatai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)