Didelė gėda man, Juozai Olekai, dėl Jūsų. Jūs sakote, kad turite teisę reikšti savo asmeninę nuomonę dėl Nerijos Putinaitės knygos. Jūs turite tokią pat teisę reikšti tą nuomonę, kaip ir aš apie G. Rinkevičiaus dirigavimą, – feisbuke pykį liejo žinomas vyras. – Jūs sakote, kad esate tremtinys ir stovėjote su J. Marcinkevičiumi sausio 13-ąją. Dar šimtai tūkstančių stovėjo ten be Jūsų, Juozai.

Stovėjo tam, kad jie ir jų vaikai galėtų laisvai kalbėti ir mąstyti. Jūs – Krašto apsaugos ministerijos, patriotiškiausios ministerijos, vardu paniekinote teisę kritiškai įvertinti praeitį, atsispirti ir eiti toliau. Gal dėl to, kad už tos gražios peteliškės – nebe tvirtas politikas, o permainų bijantis, šiltą kėdutę užspaudęs politikėlis?

Juozai Olekai, stiprybės Jums įžvelgti savo klaidą.“

DELFI primena, kad apie N. Putinaitei skirtą premiją jau buvo pranešusi pati Krašto apsaugos ministerija, tik po to J. Olekas persigalvojo.

Lietuvos leidėjų asociacija (LLA) Patriotų premijų konkurso nugalėtojams už pilietiškiausias bei patriotiškiausias 2015 metais išleistas knygas skirs 1 500 Eur dydžio premijas. Premijos bus įteiktos vasario 25-ąją, Vilniuje vyksiančios Knygų mugės metu.

LLA buvo pranešusi, kad bus skiriamos trys premijos: Kristina Gudonytei už knygą vaikams ir jaunimui „Jie grįžta per pilnatį“, autorių leidybiniam kolektyvui už Lietuvos miestų architektūros gidų leidybos projektą ir knygą „Kaunas 1918-2015. Architektūros gidas“ ir N. Putinaitei už gaivų gūsį į sovietmetį knygoje „Nugenėta pušis. Ateizmas kaip asmeninis apsisprendimas tarybų Lietuvoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (326)