„Šiek tiek jaučiausi susikausčiusi prieš startą. Tikrai sunku kalbėti, – iš olimpinio baseino išlipusi žodžius vos rinko R. Meilutytė. – Galvoje sukosi mintis tik kaip paliesti sienelę. Nežinau, galbūt leidau emocijoms per daug užimti kūną. Galbūt net prieš išeidama nesijaučiau geriausiai. Nežinau...“

Dar vieno klausimo sulaukusi „auksinė žuvelė“ nebesulaikė ašarų ir atsukusi nugarą bei pritūpusi ėmė verkti. „Atsiprašau“, – su savimi kovoti bandė Rūtelė, bet žurnalistai nusprendė mūsiškės nekankinti ir paleido ją į trenerio Jono Ruddo glėbį, kuris plaukikei kurį laiką kažką kuždėjo į ausį.

Rezultatas, kurį R. Meilutytė užfiksavo finale (1:07,32 min.), buvo blogesnis ne tik už atrankos ar pusfinalio plaukimus, bet net 3 sek. prastesnis už tą, kurį pademonstravo 2012 metais Londone, kuomet būdama 15-metė tapo olimpine čempione.

Tačiau tautiečiai nepasmerkė Rūtos. Priešingai – feisbuką užplūdo palaikymo žinutės, kuriose visi reiškė meilę, linkėjo stiprybės ir tikino, kad jos ateityje laukia dar daugybė pergalių.

Donatas Motiejūnas

Krepšininkas Donatas Motiejūnas išreiškė meilę Rūtai: „Rūta, tavo pasiaukojimas ir nuoširdus darbas negali nežavėti. Esi pavyzdys daugybei žmonių. Didžiausia čempionė! Todėl stipriai nenusimink. Nes priekyje dar daugybė startų ir medalių! Palaikau visa širdimi!“

Gerų žodžių Rūtai negailėjo ir dainininkas Tadas Juodsnukis, nors tuo pačiu negailėjo kritikos jos treneriui: „Rūta, labai myliu. Didžiausias Lietuvos reiškinys ir visada širdy! Bet laikas judėti į priekį. Po Londono visada buvo regresas, vis žemyn ir žemyn. Taip ir negrįžo. Bent į panašią formą. Kaip dauguma profesionalių trenerių alba, treneris nepadirbėjo tinkamai, kai žmogus suauga, jis – nebe vaikas, darbas rimtesnis“.

Palaikymo ne tik žodžiais, bet ir paviešindamas nuotrauką kartu su Rūta, negailėjo ir politikas Antanas Guoga: „Nesėkmių gyvenime pasitaiko visiems. Svarbiausia, rasti savyje jėgų atsitiesti ir judėti pirmyn. Energija, valia, Lietuvos vardas kiekviename žingsnyje ir tikėjimas tuo, ką daro – tokią Rūtą Meilutytę pažinau Londono olimpinėse žaidynėse, dirbdamas šalies olimpinių atašė. Dar daug didžių Rūtos pergalių laukia ateityje. Visada Tave palaikysime! Mylime visa širdimi!“

Antanas Guoga ir Rūta Meilutytė

Televizijos laidų prodiuseris Laimonas Kirkutis, išreikšdamas palaikymą, negailėjo ironijos Rusijos plaukikei: „Apie gyvenimo pergales: kartais geriau pralaimėti su tokiu palaikymu kaip Rūta, negu laimėti kaip Jefimova“.

Eglė Straleckaitė

Palaikymo kupinus žodžius feisbuke išsakė ir šokėja Eglė Straleckaitė, cituodama Alecą Torelli. „Kai laimime, išgyvename euforiją ir džiaugsmą. Kai pralaimime, siaubą ir paniką. O pralaimėjus emocijos visuomet ryškesnės nei pergalės atveju. Emocijos tokios karštos ir nepastovios, kad aš esu linkęs jas vadini skausmo slenksčiu, – rašytoją citavo Eglė ir pridūrė. – Rūta, nepasiduok skausmo slenksčiui, po pergalių, visada seka pralaimėjimai ir ATVIRKŠČIAI! Visi, turintys bent menkiausią supratimą apie sportą, tave palaiko ir pergyvena kartu! Tu ČEMPIONĖ ir šio titulo niekas negali atimti.“

„Rūta, palaikome ir visada palaikysime!“, – savo feisbuke rašė ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, paviešindama nuotrauką kartu su Rūta.

Rūta Meilutytė ir Dalia Grybauskaitė

Vaidas Baumila taip pat išreiškė palaikymą plaukikei: „Rūta, tu esi ir visad liksi mūsų širdžių čempionė“.

Savo feisbuko paskyroje apie Rūtos nesėkmę prabilo ir profesorius Vytautas Landsbergis: „Neverk, Rūta. Švari septinta vieta – geriau, negu sukčiuvienės antra“.

Palaikymo žodžių negailėjo ir buvęs profesionalus sportninkas Virgilijus Alekna: „Jau nuo vakar dienos su nerimu laukiau Rūtos starto. Kaip buvęs sportininkas šiandien Rūtą puikiai suprantu. Visada nugalėti negali niekas. Profesionaliame sporte būna ir auksinių, ir juodų akimirkų. Vieną dieną tu laimi, o kitą dieną jau nesiseka. Tai yra patyrę visi sportininkai. Tačiau po to pralaimėjimus vėl pakeičia pergalės. Tikiu, kad Rūtai taip ir atsitiks. Olimpiada dar nesibaigė. Rūta, tau dar viskas prieš akis. Bus dar daug pergalių ir medalių. Tavimi tiki ir didžiuojasi visa Lietuva. Tai yra svarbiausia.

Palaikymo žodžių Rūtai negaili ir daugiau tautiečių. Rodos, visa Lietuva vienbalisiai šaukia „Mylime tave, Rūta!“. Apie tai skaitykite čia!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (797)