Beveik 20-ties metų senumo nuotrauką socialiniame tinkle „Facebook“ paviešino muzikos blogo „Gintariniai akiniai“ kūrėjai.

Tiesa, žvelgiant į šias jaunystės nuotraukas vėl atsikūrusios grupės narius sunku ir atpažinti.

Naujienų portalo DELFI kalbintas vienas iš grupės narių Juozas Liesis prisimena, kad tuo metu grupės nariams buvo 17-23 metai.

„Tokių nuotraukų savo archyve turiu nemažai. Esu grupės istorijos saugotojas. Deivydas yra prisiminimų saugotojas, o Vilius yra tas žmogus, kuris ir kuria „b'Avarijos“ istoriją“, – pasakojo TV laidų vedėjas ir scenarijų autorius J. Liesis.

Galbūt ne daugelis prisimena, kad V. Tarasovas prie grupės prisijungė ne iš karto. „Šioje žurnalo „Ausis“ nuotraukoje įsiamžinome su savo antrąja „b'Avarijos“ sudėtimi. Vilius atėjo po to, kai dėl emigracijos problemų iš grupės pasitraukė Ramūnas. Tai yra pirmoji oficiali Viliaus su grupe nuotrauka. Pas mus jis buvo jauniausias. Matosi tai iš jo nuoširdžios šypsenos“, – pasakojo Juozas.

Beje, kodėl jis pats nuotraukoje taip meiliai prisiglaudęs prie naujojo kolegos ir meiliai į jį šnairuoja?

„Kiekviena nuotrauka yra fotografų svajonių ir norų atspindys. Kadangi buvome jauni ir paprasti žmonės, ką tik pradėję karjerą, kaip ir visi kiti praėjusio amžiaus modeliai, vykdydavome fotografų užduotis ir pageidavimus. Pažvelgus į šią nuotrauką netgi neįgudusi akis pamatys, apie ką svajojo ir ko norėjo fotografas, – komentavo J. Liesis. – O aš tiesiog norėjau būti žvaigžde ir, ačiū Dievui, bent po 20 metų man tai pavyko.“
Grupė "b'Avarija" - pirmoji sudėtis

Juozas pasidalino ir pačia pirma grupės „b'Avarija“ nuotrauka su pirma sudėtimi. „Akivaizdu iš abiejų fotografijų, kad mus, kaip aistringus metalistus, traukė prie odos, – juokavo jis. – Kadangi pirmasis fotografas akivaizdžiai buvo neišrankus fotografavimo aikštelei, tai mes apsigaubę madingiausiomis to meto „kožūchomis“. O antroji nuotrauka įrodo, kad jos autorius buvo brangesnis. Jam įpirkti turėjome parduoti „kožūchų“ rankoves. Bet ir po 20 metų matosi – vertėjo.“

Artėjančio 20-mečio proga atsikūrusi grupė, pasak Juozo, koncertuoja tik už milžiniškus pinigus privačiuose vakarėliuose.

„Bet kadangi esame paprasti žmonės iš Klaipėdos, žinoma, kad kažką tikrai dar kartu darysime ir ateityje. Kas ir kada tai bus, greitai sužinosite“, – žadėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)