Urną su pelenais iš Kauno į Jonavą lydėjo artimieji ir velionio mylimoji Vita Pliadytė-Jakutienė.

Atvykus į Jonavą, apsaugos darbuotojai aršiai kovojo su žiniasklaidos atstovais, kuriems visais įmanomais būdais bandė sutrukdyti įamžinti žmogžudystės aukos laidotuves.

Dar išlydint urną iš laidojimo namų, susirinkusieji slapstėsi po skėčiais, Vita Pliadytė-Jakutienė nuo fotoblyksčių slėpėsi su baltų kalijų glėbiu. D. Bugavičiaus palaikai buvo pašarvoti juodame blizgiame karste. Po kremavimo jo pelenai suberti į urną.

Paskutinio atsisvekinimo metu susirinkusieji stengėsi išvengti žiniasklaidos dėmesio. Apsauga saugojo, kad fotografai būtų kuo toliau nuo gedinčiųjų Deimanto Bugavičiaus artimųjų.

D. Bugavičiaus palaikai trečiadienio rytą buvo pašarvoti Kaune. Visą dieną su juo galėjo atsisveikinti artimieji ir draugai. Apie 11 valandą ryto į šarvojimo namus Saulėtekyje atvyko ir grupės „Naujosios Pupytės“ atlikėja Vita Pliadytė-Jakutienė.

Velionio karstas su palaikais iš laidojimo namų buvo išneštas septintą valandą vakaro. Paskutiniam atsisveikinimui su velioniu atvyko ir kunigas. V. Pliadytė-Jakutienė taip pat dalyvavo atsisveikinant su D. Bugavičiumi.

Nuo pat ryto laidojimo namus saugojo apsaugos darbuotojai, kurie neleido žiniasklaidai patekti į vidų. Vakare, išnešant velionio karstą, apsaugos darbuotojai intensyviai trukdė fotografams ir nestokojo grubumo: stumdė, bandė nukreipti ar uždengti fotoobjektyvus.

Vos D. Bugavičiaus karstas buvo įdėtas į automobilį, kuriuo buvo gabenamas į Kėdainių krematoriumą, Vita sėdo į juodą BMW visureigį ir išvyko.

Nušauto vaikino palaikai Kėdainiuose buvo kremuoti. Ketvirtadienio popietę urna su pelenais iš Kauno išvežta į Jonavą, kur bus palaidota.

D. Bugavičius buvo nužudytas penktadienio naktį Kaune. Netrukus po vidurnakčio, 00:09 val., policijai buvo pranešta apie įvykį. Liudininkai pasakojo, kad netrukus po šūvių, buvo girdėti ir mokers klyksmas „Deima, atsigauk!“.

D. Bugavičius buvo sušaudytas savo automobilyje prie namų, kuriuos nuomojosi. Prie kotedžo stabtelėjusiame automobilyje sėdėjo ne tik nušautasis Deimantas, bet ir Vita, kuri per plauką išvengė mirties. Patikimais DELFI šaltinių duomenimis, kotedže daug laiko praleisdavo ir Vita.

Prieš metus į laisvę išleistas D. Bugavičius netruko užmegzti šiltų santykių su grupės „Naujosios Pupytės“ atlikėja. Nors viešai jie nesirodė kartu, artimiesiems nebuvo paslaptis, kad jie – pora.

Vitos vyras Justas Jakutis liepos viduryje buvo paleistas iš įkalinimo įstaigos už užstatą. Teismas įpareigojo V. Pliadytę-Jakutienę sumokėti 15 tūkst. eurų vertės užstatą.

Ne paslaptis, kad Jakučių santuoka jau kurį laiką byrėjo, nors prieš paleidžiant Justą iš įkalinimo įstaigos, Vita viešai tikino, kad jis - brangiausias jai žmogus.

V. Pliadytė-Jakutienė su vyru Justu jau senokai gyveno atskirai. Vis tik rugsėjo pirmąją savo aštuonmetę dukrą į mokyklą palydėjo abu tėvai. Tąkart Jakučiai paskutinį kartą buvo pastebėti kartu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (885)