L. Karaliui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą trečiadienį pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Galina Taraškevič.

Buvusį parlamentarą teisme pasitiko būrys žurnalistų, tai nė kiek nenustebino L. Karaliaus. „Kai grįžau į grupę ŽAS, tai dabar visi skandalai į naudą, galima konvertuoti į litus“, – juokavo jis.

Vilniaus rajone, Lavoriškių seniūnijoje gyvenantis 39 metų L. Karalius į teismą atvyko be advokato. „Tai paprasta byla, manau, advokatas man nereikalingas“, – teisėjai sakė jis.

Administracinio teisės pažeidimo protokolą L. Karaliui policijos pareigūnai surašė birželio 8-ąją, kai apie 15 val. jo vairuojamą galingą motorolerį „Vespa“ Vilniuje, Minsko plente, sustabdė policijos pareigūnai. Jie nustatė, kad L. Karalius neturi teisės vairuoti motorolerio, be to, jis yra neregistruotas ir yra be privalomojo draudimo poliso.

L. Karalius pripažįsta, kad padarė pažeidimą. „Pasielgiau neatsakingai, šiuo metu lankau vairavimo kursus ir tokie pažeidimai nepasikartos“, – teisme aiškino jis.

Dainininkas teisėjos prašė bausti kuo švelniau, nors prisipažino, kad šiuo metu vadovauja dviem bendrovėmis. „Badu nemirštu“, – paklaustas apie finansinę padėtį sakė L. Karalius.

Jeigu teismas pripažins, kad L. Karallius padarė jam inkriminuojamus pažeidimus, jam grės bauda nuo 1 000 iki 1 500 Lt arba administracinis areštas. Nutarimą teisėja žada paskelbti liepos 9-ąją.

Kratosi „kelių erelio“ etiketės

Po posėdžio L. Karalius žurnalistams pripažino, kad administracine tvarka ne kartą yra baustas už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus, tačiau savęs nevadino „kelių ereliu“.

„Stengiuosi važinėti tvarkingai, atsilaksčiau jaunystėje, – sakė jis. – Kelių ereliai piktybiškai pažeidinėja, o aš – tikrai nepiktybiškai“.

Dainininkas sakė, kad jau 15 metų vairuoja motorolerį „Vespa“. „50 tūkst. kubinių centimetrų man jau pasidarė per mažai, nes ypatingai, kai norisi pas tėvus nuvažiuoti į svečius už Vilniaus 30 km, jis jau per lėtai važiuoja, norisi šiek tiek didesnio greičio, – kalbėjo jis. – Realiai niekas nesikeičia – turiu puikius vairavimo įgūdžius, nes vairavau ir Azijoje, kur tikrai chaotiškas eismas, ir kol kas su motoroleriu nesu padaręs nė vieno autoįvykio“.

L. Karalius neslėpė, kad tingėjo išsilaikyti vairuotojo pažymėjimą, suteikiantį teisę vairuoti galingesnį motorolerį.

„Tai labai sudėtinga, yra tūkstantis klausimų, kurie yra labai klaidinantys , teks dabar pasimokyti“, – sakė L. Karalius, pažymėjęs, jog mokosi iš savo klaidų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)