Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį aiškinosi, ar iš tikrųjų M. Jonaitytė turėtų savo buvusiai anytai grąžinti pinigus, kuriuos ši esą buvo paskolinusi automobiliui įsigyti.

Ieškinį teismui pateikusi L. Baškauskaitė teigė, kad M. Jonaitytė jai ir jos sūnui Vėjui Anaya'ui yra skolinga 25 tūkst. 800 Lt – esą po santuokos sudarymo ji savo sūnui ir marčiai pervedė 51 tūkst. 600 Lt automobilio „Toyota Prius“ pirkimui. Vėliau buvo nustatyta, kad oficialiai už maždaug 2 metų senumo automobilį M. Jonaitytė sumokėjo vos 5 tūkst. Lt, nors jis buvo vertas 48 tūkst. Lt.

Teismas patenkino L. Baškauskaitės ieškinį. Buvusi manekenė savo anytai turės grąžinti solidžią sumą.

Ieškovei iš M. Jonaitytės teismas priteisė sumokėti 25 tūkst. 800 litų skolą, 2 tūkst. 150 litų palūkanų, 5 proc., metinių palūkanų nuo priteistos sumos bei padengti bylinėjimosi išlaidas - 3 tūkst. 858 litus.

L. Baškauskaitės advokatas Darius Katauskas DELFI portalui sakė, jog sprendimas yra teisingas.

„Jei į bendrą sąskaitą įplaukė 52 tūkstančiai, sutuoktiniai atsako už ją solidariai - per pusę“, - sakė teisininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)