M. Levickio teigimu, "accoAkademija" – tai pirmoji tokio pobūdžio įstaiga Lietuvoje. Instrumento mokytojai – patyrę atlikėjai, daug kam pažįstami iš festivalių, konkursų ir televizinių projektų scenų.

„Vienas iš pagrindinių "accoAkademijos" siekių – ugdyti jaunąjį muzikantą gyvais potyriais, skatinti pažinti muzikinį pasaulį per atlikėjo, scenos meno ir artistiškumo prizmes, − teigia "accoAkademijos" įkūrėjas ir būsimasis mokytojas M. Levickis. − Mokysime ne tik akordeono atlikimo meno, bet ir teorijos pagrindų, improvizacijos, sceninio atlikimo meno. Tai leis ugdyti tiek visapusišką muzikantą, išmanantį savo pasirinktą instrumentą, tiek ir konstruktyviai kritikuojantį muzikos profesionalą. Siekiu, kad "accoAkademija" taptų vieta ryžtingam, optimistiškai nusiteikusiam, savo tikslų siekiančiam jaunimui ir kartu aukštos kokybės akordeono mokymo bei muzikos populiarinimo centru Lietuvoje.“

"accoAkademijos" atstovai, jau pradėję kviesti pirmuosius mokinius, džiaugiasi sulaukę nemenko susidomėjimo. „Nekantraudamas laukiu rugsėjo, − tikina M. Levickis. – Net neabejoju, kad pirmieji "accoAkademijos" mokiniai ne tik puikiai ir turiningai praleis laiką, bet ir ugdys savo muzikinius talentus, įgis neįkainojamų žinių bei patirties.“

"accoAkademijos" mokiniai galės rinktis vieną iš keturių programų, leidžiančių pasirinkti norimą pusiausvyrą tarp muzikos teorijos ir akordeono praktikos mokymo. Nuo pat pirmųjų akordeono pamokų, nepriklausomai nuo mokinio amžiaus, kiekvienas bus mokomas groti chromatinių bosų akordeonu (angl. Free bass accordion). Prioritetai sudarant vakarietiško stiliaus repertuarą bus teikiami klasikinei muzikai ir kompozitoriams bei originaliai šių dienų kompozitorių kūrybai akordeonui.

Pirmaisiais metais ketinama priimti tik iki 30 mokinių, kurie iš visų užsiregistravusiųjų bus renkami konkurso būdu: individualaus susitikimo metu kiekvienas kandidatas turės galimybę pademonstruoti savo muzikinius gebėjimus − muzikinę klausą, ritmo pojūtį, muzikinę atmintį, koordinaciją. Vienintelis ir svarbiausias atrankos kriterijus − įgimtas talentas ir muzikalumas.

M. Levickis groti pradėjo būdamas vos trejų, o profesionaliai mokytis muzikos – aštuonerių, nuo 12 metų dalyvavo nacionaliniuose bei tarptautiniuose konkursuose, o šiandien jo pasiekimus būtų sunku net išvardinti.

Jaunasis akordeono virtuozas groja sausakimšoms koncertų salėms visoje Europoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Rusijoje ir, žinoma, Lietuvoje, dalyvauja bendruose projektuose su BBC Concert Orchestra, BBC Philharmonic Orchestra, City of Birmingham Symphony Orchestra bei žymiais pasaulio dirigentais, nuolat tobulinasi meistriškumo kursuose su garsiausiais pasaulio akordeono atlikėjais bei pedagogais.

2009 m. jis laimėjo net 5 pirmąsias vietas Amerikos akordeonistų asociacijos organizuojamame tarptautiniame akordeono konkurse Memfyje (JAV), 2010 m. − antrąją premiją ATG „Gala-Rini“ klasikinio akordeono konkurse Santa Klaroje, Kalifornijoje bei pirmąją vietą ir pasaulio čempiono vardą klavišinio akordeono kategorijoje akordeonistų konkurse „Coupe Mondiale 2010“, Kroatijoje.

Dabar M. Levickio patirtis ir žinios ranka pasiekiamos kiekvienam jaunajam muzikos talentui. „Vos pradėjęs atlikėjo karjerą, užsibrėžiau tikslą populiarinti aukščiausios klasės akordeono muziką ir savo darbais įrodyti, kad akordeonas – atlikėjui beveik beribes galimybes suteikiantis instrumentas. Ilgai mokiausi ir tebesimokau valdyti šį sudėtingą instrumentą, taigi savo žiniomis noriu dalintis ne tik su publika koncertuose, bet ir su jaunaisiais talentais, − pasakoja M. Levickis. − 2011 m. Londono Karališkoje muzikos akademijoje įgijau muzikos mokytojo akordeono specializacijos licenziją. Tais pačiais metais įkūriau edukacinį meno centrą accoAkademija, kurio tikslas – ne tik populiarinti aukštos kokybės meną, bet ir rengti edukacines programas, ugdyti naujus talentus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)