Praskleidus teatro uždangą, su žiūrovais netradiciškai pasisveikino aktoriai Beata Tiškevič-Hasanova ir Vytautas Rumšas jaunesnysis. Teatrališkoje renginio preliudijoje Beata vaidino padavėją Kasandrą, o jos kolega – džiazo pianistą. Netrukus prie jų prisijungė ir visas orkestras.

„Kaip ir pernai, noriu pasakyti, kad nepavydžiu tiems, kurie dabar valgo jūsų restoranuose. Nes be geriausių meistrų ir patiekalai ne tokie, kokie galėtų būti. Nedaugžodžiausiu, pasakysiu tik du žodžius, kurie gali mus suartinti ir pakylėti. Tai yra maistas ir meilė“, – susirinkusiems sakė VMG vadas Alfas Ivanauskas.

Apdovanojimuose visa teisė rinkti nugalėtojus buvo patikėta kviestinei publikai, kurią sudarė įvairių krypčių kulinarijos pasaulio atstovai: geriausių Lietuvos restoranų šefai, vadovai, didžiausią indėlį į Lietuvos maisto verslą įdėję maisto tinklaraštininkai, knygų autoriai, verslininkai ir žymūs veikėjai.

Pirmasis užduotas klausimas žiūrovams buvo „testinis“: Su kuria Lietuvo žvaigžde žiūrovai norėtų pavakarieniauti?“ Su Agne Jagelavičiūte, Irena Maroziene ar Viktorija Jakučinskaite? Žiūrovų favoritė buvo stilistė, žurnalo redaktorė A. Jagelavičiūte.

„Visą salę dabar turėsiu pakviesti į restoraną? – juokėsi į sceną pirmojo apdovanojimo įteikti užlipusi Agnė. – Aš tikrai jaučiau, kad čia mano vieta. Žinojau, kad vieną dieną užlipsiu į teatro sceną ir įsitikinsiu, kad šioje vietoje visada turėjau būti.“

„Šie metai man buvo kaip niekad ypatingi. Tapau mama, verslininke, žurnalo redaktore. Kaip niekas kitas žinau, koks svarbus yra palaikymas. Todėl sakau: „Sveikinu, startuoliai“, – sakė apdovanojimą metų naujokams įteikusi A. Jagelavičiūtė.

Apdovanojimuose buvo paskelbta 12 nominacijų, iš kurių 11-oje galėjo balsuoti renginio svečiai.

Geriausiu metų vieno patiekalo restoranu tapo „Keulė rūkė“, Metų naujoku - „Jurgis ir drakonas“, Metų tinklaraštininku – Beata Nicholson, Metų restoranų tinklu - „Sushi Express“, Metų kepyklėle - „Boulangerie Thierry“, Metų emigrantu/imigrantu – Tomas Nicholsonas, Metų Lietuvos pasididžiavimu - „Naive“, Metų kavos ekspertu - „Crooked Nose & Coffee Stories“, Metų naktiniu baru - „Alchemikas“, Metų virtuve - „Sofa de Pancho“, Metų šefu - Martynas Praškevičius (restoranas „Stebuklai“). Specialus apdovanojimas už nacionalinius nuopelnus Lietuvai įteiktas restoranui „Neringa“.

Apdovanojimuose žiūrovai išrinko geriausią vieno patiekalo vietą, metų naujoką, geriausią tinklaraštininką, kulinarinį leidinį, metų restoraną, kepyklėlę, naktinį barą, virtuvės šefą.

Ceremonijos staigmena tapo Juozo Statkevičiaus specialiai kulinarams sukurta drabužių kolekcija.

Apdovanojimų akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)