Kaip ir kasmet premijomis siekiama įvertinti profesionaliojo scenos meno srities kūrėjų, tyrėjų ir kitų meno srities darbuotojų reikšmingiausius praėjusių metų darbus ir išskirtinius profesinius laimėjimus.

Į ceremoniją besirenkantys svečiai pozavo fotografams. Renginio svečiai žavėjo originalumu ir stilių įvairove - vieni rinkosi sportbačius, kiti kostiumus, treti - skrybėlaitę, kiti pozavo apnuogintu pilvu.

Nuotraukų galerija (pildoma):

Apie ceremoniją ir šių metų laimėtojus skaitykite čia.

Šiemet teikiama 16 „Auksinių scenos kryžių“, iš kurių vienas – už ilgametį indėlį į scenos meną bei „Boriso Dauguviečio auskaras“ – už naujų sceninės išraiškos formų paieškas.

Auksinis scenos kryžius – aukščiausias Lietuvos teatro apdovanojimas, skirtas pagerbti teatralus už pernai metais atliktus darbus. Nuo 2008 m. apdovanojimas sudarytas iš simbolinio prizo (žalvarinis pakabukas „Auksinis scenos kryžius“) ir vienkartinės, kasmet kintančios, 3025 eurų išmokos.

Pirmieji teatralų apdovanojimai surengti 1992 m. kovo 27-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)