Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį turėjo nagrinėti J. Baronui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą – vyras vėl kaltinamas vairavęs transporto priemonę neturėdamas tam teisės bei būdamas gerokai apsvaigęs nuo alkoholio.

Alkotesteriu patikrinę automobilį „Mercedes Benz“ vairavusio J. Barono blaivumą pareigūnai nustatė 2, 33 prom. alkoholio.

Prie svetimo automobilio vairo garsusis Vilniaus kelių erelis J. Baronas buvo sustabdytas rugpjūčio 15 d. 19.28 val. Antakalnio g. Automobilis, kurį vairavo dainininkės brolis, priklauso ne jam – transporto priemonių registre nurodyta, kad jį yra užregistravęs vilnietis Raimundas Šiaudkulis.

Būtent R. Šiaudkulio ir J. Barono trečiadienio rytą posėdžių salėje laukė administracinio teisės pažeidimo bylą nagrinėti turėjęs teisėjas Olegas Zaicevas, bet nei atsakomybėn patrauktas J. Baronas, nei „Mercedes Benz“ savininkas teisme nepasirodė.

Iki šiol teismo vengęs ir į kitas bylas, kuriose buvo nagrinėjami padaryti šiurkštūs Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimai, neatvykdavęs J. Baronas teismui atsiuntė laišką, kuriame aiškino, kad gailisi dėl padaryto pažeidimo. Išsigandęs gręsiančios griežtos bausmės kelių erelis teisėjo prašo tik neskirti arešto bausmės ir nekonfiskuoti kitam asmeniui priklausančios transporto priemonės.

J. Baronas rašė, kad šiuo metu įstojo į dienines studijas, todėl dėl uždarymo į areštinę nukentėtų jo mokslai. O prašydamas neatimti „Mercedes Benz“, atsakomybėn patrauktas jaunas vyras nurodė, kad automobilio savininkas esą nėra kaltas, jog jis pasiėmė svetimą automobilį ir prie jo vairo sėdo būdamas neblaivus bei neturėdamas tam teisės.

Kadangi J. Baronas pripažįsta jam pateiktus kaltinimus, jo bylą teismas galėtų išnagrinėti ir šiam nedalyvaujant, bet teismui kol kas nežinoma, ar apie posėdį žino automobilio savininkas – jam nepavyko įteikti šaukimo. Todėl teisėjas jau antrą kartą atidėjo bylos nagrinėjimą – po dviejų savaičių numatytame posėdyje lauks automobilio savininko, nes nori išklausyti jo poziciją, juoba kad dėl J. Barono padaryto pažeidimo transporto priemonė, kuri šiuo metu yra automobilių saugojimo aikštelėje, gali būti konfiskuota.

Tuo metu J. Baronui gresia bauda nuo 1 158 iki 1 448 eurų bauda arba administracinis areštas nuo 20 iki 30 parų. Jau anksčiau teismas iš J. Barono dėl to, kad vairavo neblaivus ir neturėdamas tam teisės buvo konfiskavęs jo motinai Laimutei Pikul priklausantį apynaujį BMW.

Areštinė J. Baronui – ne naujiena, nes jis dėl anksčiau padarytų šiurkščių KET pažeidimų jau yra praleidęs už grotų.

Už grotų J. Baronas sėdėjo ir dėl to, kad buvo sulaikytas su narkotinėmis medžiagomis. Dėl to policijoje dar yra atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Praėjusių metų spalį skandalų šleifo neatsikratantis J. Baronas dar kitoje byloje buvo nuteistas dėl narkotinių medžiagų įgijimo ir laikymo. J. Baronui teismas tąkart skyrė 50 parų arešto bausmę. Kadangi už grotų jis jau buvo praleidęs parą iš karto po sulaikymo, nuteistajam bausmės laikas sumažintas iki 49 parų.

Kiek anksčiau J. Baronas taip pat buvo teistas dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei pripažintas kaltu dėl policijos pareigūnų papirkimo.

Anksčiau J. Barono motina L. Pikul DELFI buvo prisipažinusi, kad dėl sūnaus elgesio nebežino ką daryti.

„Jau nežinau, ką ir daryti, nežinau, kaip jį sudrausminti – juk suaugęs žmogus, –yra sakiusi L. Pikul. – Man, kaip mamai, visko kliūna, bet nesu jam abejinga, ir drausminu, sakau, bet ką galiu padaryti – nieko, jis eina savo keliu ir viskas. Manau, draugai daro blogą įtaką, nes jis laiką leidžia su draugais, todėl ir tokias nesąmones daro, gal prieš draugus čia toks vaidinimas, nežinau. Žinote, aš pati nesuvokiu, kodėl taip gaunasi. Kartais sakau – na gerai, vieną kartą įkliuvai, padarei, na gerai, būna, dar gali ir antrą kartą įkliūti, bet taip pastoviai daryti – nesuvokiu.“

„Žinokite, kaip čia taip nutinka – tik jis pasiima mašiną, atsisėda prie vairo ir iš karto jį pagauna, – sakė L. Pikul. – Kartais galvoju, gal jau pas ekstrasensus man eiti, gal čia koks prakeiksmas yra? Ir motociklą pasiėmė, dokumentus važiavo į Kauną tvarkyti, ketino parduoti ir, žinokite, už kelių dienų pagavo. Kaip suprasti? Kiti metų metus važinėja, ir išgėrę – kiek pažįstu, ir draugių, pažįstamų, išgeria mergos, štai viena neseniai mašiną nupirko ir nė teisių neturi, bet važinėja, Jėzau, o čia atsisėda ir iš karto pagauna. Gal jį jau seka? Žinau, kad jeigu dabar vėl ką nusipirktų, tai už kelių dienų vėl būtų atimta. Kaip toks sutapimas?“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)