J. Tulčina pasakojo, kad visuomet buvo įpratusi manyti, jog jos sveikatos rezervai yra milžiniški. Ji suprato klydusi dėl tokio požiūrio tik po penktosios rimtos operacijos. Po jos verslininkė suvokė, jog siekiant visaverčio gyvenimo privalės keistis.

„Supratau, jog turiu rasti tokį kelią, kuriuo eidama sustabdysiu nuolatinius apsilankymus pas gydytojus bei galimas kitas operacijas. Aš, medikė, supratau, kad operuojantis susiduriu su labai didele mirties rizika. Privalėjau sustabdyti tragediją, nes tuo metu mano gyvenimą kaip tik taip ir buvo galima pavadinti“, - kalbėjo ji.

Nors J. Tulčina sakė žinanti, kad nuolatinė baimė organizmą veikia neigiamai, šią būseną laiko savo išsigelbėjimu.

„Tas jausmas buvo pagrindinė priežastis, dėl kurios ėmiau ieškoti kitokio gyvenimo kelio“, - atviravo ji.

Pirmasis rimtas išbandymas Jelenai kliuvo tuomet, kai ji sužinojo negalinti susilaukti vaikų. Verslininkės kiaušidės tuomet buvo padidėjusios, o esą iki šiol specialistai nežino šios moterų problemos priežasties. Esą tuomet J. Tulčina galėjo rinktis tik operaciją arba stiprių vaistų kursą, kurie, pasak jos, turi ir šalutinį poveikį.

Vartodama vaistus J. Tulčina pastojo, tačiau bėdos dėl sveikatos nedingo. Po stiprių vaistų kurso moters organizme pradėjo formuotis augliai.

„Mano gyvenimas buvo tapęs košmaru. Kas dvejus metus teko operuotis. Kolegos gydytojai mano kūne rado cistą, vėliau miomą. Tuo viskas nesibaigė, nes gydytojai pastebėjo jog man – tulžies pūslės akmenligė. Tas laikotarpis iš tiesų buvo labai baisus, nes tulžies pūslėje judantys akmenys sukėlė beprotišką skausmą, buvo sunku įkvėpti oro“, - prisiminė natūralios medicinos šalininkė.

Moteriai buvo pašalinta tulžies pūslė. Po oparacijos J. Tulčina bandė kalbėtis su gydytojais siekdama išsiaiškinti, kaip gyventi be kai kurių vidaus organų, ką daryti, kad būklė neblogėtų, tačiau atsakymų, deja, nesulaukė. Jų nesulaukusi, J. Tulčina atrado alternatyviąją mediciną.

Jelena Tulčina

„Pajutau, kad pagrindinis faktorius, galintis mane susargdinti arba priešingai, priversti jaustis puikiai, yra maistas. Buvo daug priežasčių, kurios susisumavo į visumą, todėl gydytojai mano kūną pjaustė dalimis“, - kalbėjo ji.

Anot J. Tulčinos, pradėjus derinti mitybą ir išvalius organizmą, galima kontroliuoti savo ligą. Jos teigimu, kiekvieno mūsų genuose yra užkoduotas polinkis tam tikroms ligoms. Tą polinkį mes neva turime jau vos gimę ir šiandien net genų inžinerijos specialistai negali pakeisti situacijos.

J. Tulčinos įsitikinimu, savo gyvenimo trukmės kontroliuoti negalime. Esą ir sveikai gyvenantys žmonės kartais miršta anksčiau. Pasirodo, būna ir priešingai, kai žmonės į kūną pavojingą maistą krauna tarsi į šiukšliadėžę ir gyvena ilgai, bet jų gyvenimo kokybės rodikliai būna žemi. Verslininkės teigimu, nutukimas, iškrypę sąnariai, viršvoris, maišai tablečių ir inhaliatoriai ilgainiui tampa žmogaus, kuris savimi nesirūpina, palydovais.

„Dievas dovanoja sveikatą mums gimstant, tačiau kaip su ja elgsimės, turime nuspręsti patys. Visas savo bėdas priimu kaip gyvenimo išbandymą ir tuo pačiu kaip man siųstą misiją padėti žmonėms atrasti kelią į sveikatą. Natūralios medicinos srityje dirbu jau 11 metų. Iš pradžių išgyvenau viską pati, o vėliau apie tuos dalykus ėmiau kalbėti viešai“, - pasakojo natūralios medicinos šalininkė.

Sveiką gyvenimo būdą propaguojanti J. Tulčina sakė besijaučianti laiminga, kai suvokia, jog bėdos dėl sveikatos – jau praeityje. Esą vienintelis likęs neigiamas dalykas, žalojančiai veikiantis organizmą – jautrumas ir emocionalumas.

„Esu trapi. Nežinau, ar dėl savo sveikos gyvensenos aš gyvensiu ilgiau, bet jeigu nebūčiau pakeitusi gyvenimo būdo, galbūt manęs gyvųjų tarpe jau nebūtų buvę, o galbūt sėdėčiau invalido vežimėlyje“, - svarstė „Žvėryno natūralios medicinos centro“ savininkė.

Žinoma moteris sakė linkinti kiekvienam pagalvoti apie gyvenimo būdą. Esą jis turėtų būti mūsų kultūros dalis nepriklausomai nuo amžiaus, išsilavinimo ar gaunamų pajamų.

„Pasaulinė sveiko maisto paklausa, sveiko maisto restoranų atsiradimo tempai išsivysčiusiose šalyse liudija, jog kelias, kurį atradau, yra teisingas“, - įsitikinusi verslininkė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)